Jakub Forgács Rôzne

V horúčavách drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na bystrických terasách

Počas horúcich letných dní osviežujúci nápoj každému padne vhod. Množstvo ľudí obľubuje si so svojimi známymi posedieť na terasách. Tie v Banskej Bystrici ponúkajú všakovaké drinky, my sme sa zamerali na tie menej tradičné. Ktoré teda zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku V horúčavách drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na bystrických terasách
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Lee Choice

Medzi nevšedné nápoje tejto sezóny v Banskej Bystrici zaručene patrí drink Lee Choice. Hlavnou zložkou osviežujúceho nápoja, ktorý si počas horúcich letných dní určite vychutnáte, je gin, ananásová šťava, lipový kordial, jasmín a citrónová šťava. Zákazníci si túto limonádu s naozaj neobvyklou chuťou môžu dať jedine v podniku Leroy Bar & Café.

French Martini

Ďalším nápojom, ktorý si môžete vychutnať počas leta priamo na terase v centre Banskej Bystrice je French Martini, ktoré je narozdiel od Lee Choice sladšie. Tvorí ho vodka absolut, ananásová šťava, lesné ovocie – domáci sirup, ktorí vyrábajú priamo zamestnanci a limetková šťava. Obidva drinky nekúpite nikde inde, keďže ich vymysleli priamo v Leroy Bar & Café.

Virgin Mojito / Mojito

V podniku Cosmopolitan Café & Restaurant v Sásovej odporúčajú Mojito, keďže mäta dobre schladí. V horúcich dňoch sa tu radí medzi najobľúbenejšie miešané nápoje. Ide do neho polka limetky, asi 20 lístkov mäty, dve lyžičky trstinového cukru, 2 cl lime džúsu, drvený ľad a dolieva sa zázvorovým tonicom, ak ide o nealko, Virgin Mojito. Keď je alkoholické, dáva sa miesto tonicu 5 cl bielej Havany a dolieva sa sódou.

Flirtiny

Ak sa budete chcieť osviežiť pri prechádzke Námestím SNP, môžete navštíviť aj Beniczky Cafe & Wine Bar. Keďže sa tento podnik zameriava hlavne na rôznorodé vína, v jeho ponuke nájdete okrem nich a tradičného mojita či piňakolády napríklad aj drink so sektom, ktorý sa nazýva Flirtiny. Tvorí ho jahodový sorbet, vodka a sekt.

Aperol Spritz

U návštevníkov podniku Angels Bar Restaurant na Hornej ulici počas horúcich dní boduje miešaný nápoj Apertol Spritz, ktorý výborne osvieži. Ide o známy a obľúbený letný drink, ktorý sa skladá s Prosecca s Aperolom, do ktorého sa naseká pomaranč, citrón, doleje sa sódou a pridá sa ľad.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM