Jakub Forgács Správy

V bystrickom parku pribudli STOPY: Dôvod je vskutku originálny, FOTO

Samospráva chce poukázaním na niektoré problémy zlepšiť život v našom meste. Čo vyskúšala najnovšie?

Ilustračný obrázok k článku V bystrickom parku pribudli STOPY: Dôvod je vskutku originálny, FOTO
4
Galéria

V Parku pod Pamätníkom SNP pribudli „stopy“. „Ide o poslednú aktivitu v rámci behaviorálnych intervencií, ktoré mesto realizuje v spolupráci s Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Cieľom je postrčiť jednotlivcov k zmene ich správania poukázaním na konkrétne nedostatky,“ uvádza Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Originálne aktivity

Ešte počas minulého roka bolo prvou z aktivít vyznačenie 4 512 žuvačiek zmývateľným sprejom na úseku dlhom cca 1 000 m2 v lokalite Námestia slobody. V októbri bol na Tajovského ulici neďaleko zastávky MHD osadený hlasovací kôš, tzv. „špakovník“. Vhodením žuvačky či ohorku mohli ľudia zahlasovať za to, kto je lepší: Zvolen alebo Banská Bystrica?

V priebehu stredy zástupcovia mesta a univerzity vyznačili v Parku pod Pamätníkom SNP výrazné stopy, ktoré vedú priamo k existujúcim košom. „Zámerom je ľudí upútať a nasmerovať, aby vyhodili smeti do nádoby a nie na zem,“ upozornila samospráva, ktorá chce aj takýmto spôsobom, a teda poukázaním na niektoré problémy, zlepšiť život v našom meste.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V bystrickom parku pribudli stopy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM