Jakub Forgács Správy

V bystrickej nemocnici rapídne pribúda pacientov: POČET už atakuje maximum z 2. vlny

Za pár dní pribudli v bystrickej nemocnici desiatky hospitalizovaných s ochorením COVID-19. Nepoteší ani fakt, že viac je aj pozitívnych zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickej nemocnici rapídne pribúda pacientov: POČET už atakuje maximum z 2. vlny
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V nemocniciach je hospitalizovaných 3 444 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom v utorok informovalo na sociálnej sieti. Za deň tak pribudlo neuveriteľných 225 hospitali­zovaných.

Ako vyplýva z prehľadu počtu hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID–19 a pozitívne testovaných zamestnancov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, ktorý zverejnila na svojom webe, situácia sa rapídne zhoršuje aj u nás. Čo hovoria čísla k 30. novembru 2021?

Pacientov značne pribúda

Kým v piatok evidovala Rooseveltova nemocnica 95 pacientov s ochorením COVID-19, v pondelok ich bolo už 113 a v utorok 124.

Ako vypláva zo zverejnených údajov, z desiatich na jedenásť stúpol aj počet pacientov, ktorí potrebujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Zhoršenie zaznamenala nemocnica aj v počte zamestnancov pozitívnych na COVID-19. V piatok ich bolo 30, v utorok už 48 a z troch na piatich stúpol aj počet zamestnancov, ktorí sú v karanténe s podozrením na toto ochorenie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM