Jakub Forgács Samospráva

V Bystrici už onedlho môžu nastať zmeny: Predložený bol návrh na vznik nových mestských častí!

Bystričania sa možno už onedlho dočkajú zmeny. Pod Urpínom môžu pribudnúť nové mestské časti. Rozhodovať o nich budú aj samotní Bystričania z dotknutých častí mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici už onedlho môžu nastať zmeny: Predložený bol návrh na vznik nových mestských častí!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici zriadilo Dočasnú komisiu MsZ pre zmenu územného členenia Mesta Banská Bystrica. Komisia na svojich zasadnutiach riešila potrebu zosúladenia územného členenia mesta so súčasným stavom osídlenia, historických danností a počtu obyvateľov v území, na základe čoho boli predložené návrhy na zmenu územného členenia nasledovne:

  • vytvorenie dvoch nových mestských častí – Fončorda a Pršianska Terasa
  • vykonanie zmien hraníc dotknutých mestských častí – Kráľová a Radvaň

Ako na utorkovom zasadnutí spomenul mestský poslanec Daniel Karas z poslaneckého klubu SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS, aby niečo také bolo možné, musí prebehnúť verejné zhromaždenie obyvateľov mesta Banská Bystrica – mestských častí Radvaň a Kráľová. To bolo v predloženom bode navrhnuté na 3. decembra o 16:00 vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici.

„Predmetom verejného zhromaždenia bude verejné prerokovanie návrhu na vytvorenie nových mestských častí Mesta Banská Bystrica – Fončorda a Pršianska Terasa a prerokovanie navrhovaných názvov nových mestských častí. Po verejnom prerokovaní sa zozbierajú a spracujú všetky dokumenty, ktoré sa predložia na najbližšie Mestské zastupiteľstvo, ak sa to podarí stihnúť,“ dodal Karas. Poslanci tento bod bez rozpravy jednohlasne schválili.

Čítajte tiež:

Poslanci sa chceli priblížiť Bystričanom, zasadli až popoludní… Ľudí prišla ale iba hŕstka

Po smrti Jozefa Pikulu (†59) zložil sľub náhradník: Tento muž sa stal novým poslancom v Bystrici…

Bystrica čelí problému s jedným z najvýznamnejších dokumentov: Územný plán má podľa prokuratúry trhliny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM