Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa k slovu dostane zdravá pochúťka: Ochutnávka špecialít aj vynikajúcej tradičnej polievky!

Na najväčšom banskobystrickom sídlisku to bude opäť žiť. Tentoraz sa o to postará dobrota, ktorá je so Sásovou úzko spätá. Pozrite, kedy si budete môcť pochutnať na najrôznejších špecialitách z uhoriek.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa k slovu dostane zdravá pochúťka: Ochutnávka špecialít aj vynikajúcej tradičnej polievky!
Zdroj: TASR

V sobotu 1. augusta 2015, od 18:00 do 20:00, sa na multifunkčnom ihrisku na Rudohorskej ulici, pri opornom múre, uskutoční už 4. ročník obľúbeného podujatia Sásovská uhorka. Okrem ochutnávky najrôznejších dobrôt a špecialít z uhoriek je pripravený aj trh, súťaže pre deti, no tiež informácie a historické fakty v podaní Jána Kollára. Tešiť sa môžete aj na tombolu.

Neodmysliteľnou súčasťou celého podujatia je samozrejme ochutnávka uhoriek, či už čerstvých, alebo zaváraných. Najväčším lákadlom celého podujatia je nepochybne ochutnávka vynikajúcej studenej uhorkovej polievky. Okrem ochutnávky uhorkových a iných špecialít ponúknu návštevníkom aj tradičný recept na starú uhorkovú polievku. Tá sa počas leta pripravovala studená a bola vynikajúcim osviežením pre koscov na lúkach, ale aj pri práci v domácnostiach.

Čítajte tiež:

Otvorenie multifunkčného ihriska aj ohňostroj… Rakytovce chystajú veľkolepé oslavy výročia obce

Predajné stánky, ukážky remesiel aj ľudovky… Neďaleko Bystrice už onedlho ožijú tradície

Pochúťka, po ktorej sa oblizovali aj baníci: V Španej Doline budete môcť okúsiť tradičnú špecialitu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM