Ivana Kováčiková Správy

Tvorivé deti sa cez prázniny nudiť nebudú. Čo sa chystá pre mladých Bystričanov?

Vymyslieť zábavu pre ratolesti je niekedy náročné. Ak máte doma malého výmyselníka či bádateľa, netreba mať obavy. V Banskej Bystrici ho čakajú dni plné tvorivosti.

Ilustračný obrázok k článku Tvorivé deti sa cez prázniny nudiť nebudú. Čo sa chystá pre mladých Bystričanov?
Zdroj: UMB

Katedra výtvarnej kultúry a OZ Pedagóg pripravil pre deti tvorivý prázdninový program pod vedením výtvarníkov a študentov Detský plenér 2016. Organizátori pripravujú počas letných prázdnin pre deti tvorivý program,ktorý sa uskutoční v zelenom areáli Pedagogickej fakulty na Ružovej ulici. Plenér je zameraný na deti vo veku od 5 do 12 rokov. Uskutoční sa v dvoch turnusoch: od 11. do 15. júôa a druhý termín od 18. do 22. júla 2016.

„Deti, ktoré rady tvoria a vymýšľajú si budú môcť nájsť nových kamarátov a tvorivo sa zabaviť. Budú si môcť vyskúšať rôzne výtvarné techniky: grafické, maliarske a priestorové. Môžu sa tešiť na modelovanie z hliny, výrobu ručného papiera, rôzne výtvarné hry a bádateľské aktivity,“ objasnili náplň tvorivého pobytu organizátori.

Príroda ponúkla dostatok materiálu a v kombinácii s výtvarnými technikami veľký priestor na experimentovanie a hranie. Okrem študentov učiteľstva výtvarného umenia z Katedry výtvarnej výchovy sa deťom budú venovať aj študentky Katedry predškolskej a elementárnej pedagogiky. Výtvarné aktivity zastrešia menovaný lektori. Odborné asistentky KVK: Evka Hnatová, Lenka Kasáčová a Katka Lucinkiewiczová a doktorandky Monika Gardlíková, Dominika Dodeková, Milka Michalcová-Borošová.

Čítajte tiež:

Netradičné spoznávanie skvostov Bystrice. Beh spojí ľudí s kultúrou a históriou

Malých Bystričanov čaká milá povinnosť. Kedy prestrihnú pásku na novom ihrisku?

Foto: ilustračné

FOTO: Tvorivé aktivity pre deti počas prázdnin.
3
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: UMB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM