Jakub Forgács Správy

Tradičná BREZA je na námestí: VEĽKONOČNÁ výzdoba Bystrice sa ešte rozrastie, VIDEO a FOTO

O príjemnú predveľkonočnú atmosféru sa na Námestí SNP v najbližších dňoch postará pestrý program aj obľúbené Veľkonočné trhy. Dopomáha jej aj tradičná výzdoba.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou banskobystrického Námestia SNP sa v piatok 15. marca stala Veľkonočná breza. O jej osadenie sa postarali pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb a o jej výzdobu zamestnanci Kultúrneho centra Robotnícky dom.

Breza, vyzdobená desiatkami kraslíc, sa razom stala „terčom“ pozornosti malých aj veľkých Bystričanov, ktorí sa pri nej pristavujú a fotia.

" V utorok, 19. marca cca o 15.00 hod. budú deti zdobiť dva stromčeky pred historickou radnicou. V ten deň už budú k dispozícii aj stánky s občerstvením.," uviedol už pre spravodajský portál Dnes24.sk Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

O príjemnú predveľkonočnú atmosféru sa na Námestí SNP v najbližších dňoch postará pestrý program aj obľúbené Veľkonočné trhy. "Uskutočnia sa od 19. do 27. marca v čase medzi 9.00 až 19.00 hod. V pestrej ponuke ľudovo umeleckých výrobkov nebudú chýbať kraslice, prútené korbáče, kvetinové ikebany, výrobky z včelieho vosku, medovníky a ďalší sortiment. Labužníkov určite prilákajú rôzne pochutiny, od pekárenských a cukrárenských výrobkov cez langoše až po chlebové posúchy a trdelníky,“ doplnila Dana Cibuľková, vedúca Oddelenia obchodu a služieb MsÚ v Banskej Bystrici.

Tento rok sa dokonca dočkáme aj ich Veľkonočných župných trhov na Starej tržnici. Viac sa dočítate TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Páči sa vám veľkonočná breza na námestí?

Áno 20.7%
Nie 48.3%

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrica už vďaka výzdobe dýcha predsviatočnou atmosférou
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM