Jakub Forgács Kultúra

TOP 12 akcií prvého APRÍLOVÉHO týždňa: Nechýba POCHOD Bystricou či KONCERT Kirschner

Robíte si plány na najbližšie dni a nechcete ich po škole či práci presedieť iba doma? Máme pre vás hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku TOP 12 akcií prvého APRÍLOVÉHO týždňa: Nechýba POCHOD Bystricou či KONCERT Kirschner
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Slovak tango

2. apríla o 19.00 hod., Robotnícky dom

Kapela Slovak tango sa venuje interpretácii slovenskej populárnej hudby 30. až 50. rokov 20. storočia. Vo svojom repertoári má piesne z dielne Gejzu Dusíka, Pavla Braxatorisa, Dušana Pálku a iných, ktoré preslávili vtedajšie hviezdy ako František Krištof Veselý, Štefan Hoza, Jozef Kuchár či Gabriela Hermélyová.

Pochod modrou Banskou Bystricou

2. apríla o 19.00 hod., Europa SC

Sviečkový pochod Banskou Bystricou v rámci svetového dňa povedomia o autizme. Modré svetlo aj tento rok pomôže zamerať pozornosť verejnosti na autizmus – špecifický rys, ktorý ovplyvňuje vyše 70 miliónov ľudí na celom svete.

Jana Kirschner Obyčajnosti tour

3. apríla o 16.00 a 19.00 hod., Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Vo viac než 90-minútovom programe predstaví medzinárodná zostava muzikantov nielen nové skladby, no dostane sa aj na to najznámejšie zo speváčkinho repertoáru. Séria týchto unikátnych koncertov spája hudobníkov z Británie, Francúzska, Česka i Slovenska.

Lietajúci kufrík

3. apríla o 16.30 hod., Verejná knižnica Mikuláša Kováča – Pobočka Sásová

Verejná knižnica Mikuláša Kováča pozýva deti a rodičov na slávnostné otvorenie podujatia Lietajúci kufrík pre deti od 3 do 6 rokov – Poletíte do krajiny Andersena.

Slávia Banská Bystrica – MBK Ružomberok

3. apríla o 18.00 hod., Športová hala Dukla

1. zápas semifinále play-off basketbalovej extraligy žien.

Juraj Šoko Tabaček a Gabo Žifčák – 40 Hore Dole

3. apríla o 19.00 hod., Aula SZU

Čo sa stane, keď sa na jednom pódiu stretnú dvaja komici, pričom každý z nich má svoj vlastný svet? Budú sa presviedčať ktorý z nich je lepší? Alebo sa zhodnú a premenia svoje dva svety v jeden? Určite si však jeden druhému nič nedarujú.

Listy pre Constanze – Lotz Trio – 63. Banskobystrická hudobná jar

4. apríla o 18.00 hod., Obradná sieň historickej radnice

Komorné zoskupenie Lotz Trio patrí v súčasnosti medzi špičkové komorné telesá, reprezentujúce slovenské koncertné umenie už v mnohých európskych aj zámorských krajinách. Jeho členovia Róbert a Ronald Šebesta a Igor Františák interpretujú klasické diela na replikách basetových rohov, ktoré skonštruoval fenomenálny nástrojár Theodor Lotz.

re-member

4. apríla o 19.00 hod., Divadlo Štúdio tanca

re-member je dielo autorov kolektívu Med a prach (Andrej Kalinka a Milan Kozánek), ktoré vytvorili pre umelecký súbor Divadla Štúdio tanca. Scénické dielo s prvkami polyfónie je prvou spoluprácou Med a prach s výlučne tanečným súborom. Pracujú v nej so svojou základnou témou zmyslu ľudského konania.

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM