Jakub Forgács Kultúra

TOP 10 akcií týždňa: V Bystrici sa môžete tešiť na Kaliho aj filmy pod holým nebom

Najbližšie dni prinesú viacero zaujímavých podujatí aj v meste pod Urpínom. Na svoje si prídu malí aj veľkí Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 akcií týždňa: V Bystrici sa môžete tešiť na Kaliho aj filmy pod holým nebom
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Povedz to psom

11. júla o 21.30 hod., Amfiteáter

Dita namiesto vytúženého bábätka dostane od svojho priateľa Filipa mladú border kóliu, hoci nikdy žiadneho psa nechcela. Navyše Dite komunita psíčkarov pripadá smiešna a neznáša psie exkrementy. Celý príbeh začína tým, že do jedného šliapne. Naozaj to znamená šťastie? V hlavnej úlohe Dity sa predstaví Berenika Kohoutová, úlohy Filipa sa ujal Igor Orozovič, jej kamarátku Gábinu hrá Hana Vágnerová. Jej suseda a vášnivého psíčkara Petra stvárnil Štefan Benoni, z ktorého sa nakoniec vykľuje aj niečo viac ako len sused. V ďalších neprehliadnuteľných rolách sa ďalej predstavia Táňa Medvecká, Jiří Lábus a Veronika Žilková. Autorkou scenára je spisovateľka Irena Obermannová a réžie sa ujal Robert Sedláček.

Po čom muži túžia 2

12. júla o 21.30 hod., Amfiteáter

Irena Kopáčová sa živí ako vzťahový poradca, ale pritom sama má partnera, ktorý ju podvádza. Irenu jej prax profesionálne deformuje a nevera jej priateľa ju posilní v presvedčení, že muži sú primitívne bytosti, ktoré len smrdia, pijú pivo a prdia. Jedného dňa sa jej averzia voči mužom vystupňuje a ona po dvoch fľašiach vína vyhlási, že chce byť muž, aby sa tiež mohla správať ako tupec a mať všetko na svete jednoduchšie. Druhého rána sa Irena prebudí s hlavou ako zvon a s hrôzou v očiach zistí, že sa jej nočné prianie vyplnilo. Avšak iba fyzicky. Z Ireny je Iren.

Ježko Sonic 2

13. júla o 21.30 hod., Amfiteáter

Pichľavý hrdina najúspešnejšieho zahraničného filmu roku 2020 v slovenských kinách je späť. Opäť sa postaví neodbytnému zlosynovi doktorovi Robotnikovi, ktorému sa podarilo vrátiť na Zem z vyhnanstva.

Včielka Ejka

14. júla o 10.00 hod., Divadlo pod balkónom

Inscenácia rozprávky tzv. škôlkovinky s ekologickou tematikou zameranou na ochranu prírody s dôrazom na včely, z ktorých sa v tejto dobe stal ohrozený druh. Sprostredkovať divadelnou formou a divadelnými prostriedkami, v spojení s hudbou a pesničkami príbeh Včielky Ejky, ktorá neposlúchne včeliu kráľovnú a vyletí z hniezda. Tu zistí, že nie všetko čo je krásne, je aj priateľské.

Letné prehliadky mesta – 15. storočie

14. júla o 17.00 hod., Radnica

Každý štvrtok iné storočie. Stretnutie pred budovou radnice so sprievodcom.

Divadelný štvrtok – Kam sme sa to dostali…

14. júla o 19.00 hod., Stredoslovenské osvetové stredisko

Kabaretno-teatrálna komédia s náznakom STAND-UP-u v podaní Divadla ODTIAĽ-POTIAĽ z Veľkého Krtíša. Účinkuje Cyro Páriš.

Hádkovci

14. júla o 21.30 hod., Amfiteáter

Keď sa rodina stretne, je to vždy radosť. Ak sa však dlhodobo „nemusíte“ s bratom, so sestrou ani s ich rodinami, je to stretnutie plné pretvárky a spoločenských fráz, ktoré sa skôr či neskôr ukážu ako falošné. A čo potom keď sa stretnete pri tej najsmutnejšej príležitosti, aká sa v rodine môže vyskytnúť? Dedko je na smrteľnej posteli a vy ste sa rozhodli premerať jeho byt, aby ste zistili, koľko to „hodí“, keď vydýchne naposledy.

Víkendové akcie si môžete pozrieť na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM