Jakub Forgács Správy Samospráva

Svoj život zasvätili mestu pod Urpínom: V Bystrici OCENILI 9 laureátov, FOTO

Každý laureát bol ocenený originálnym grafickým listom. Výtvarný motív zobrazujúci diamant vsadený do okolitých vrchov vytvoril grafik doc. Igor Benca, akad. mal. špeciálne pre túto príležitosť.

Ilustračný obrázok k článku Svoj život zasvätili mestu pod Urpínom: V Bystrici OCENILI 9 laureátov, FOTO
5
Galéria

Cikkerova sieň historickej Radnice na Námestí SNP vo štvrtok podvečer, 16. júna 2022 ožila výnimočnou atmosférou. Uskutočnilo sa tradičné slávnostné udeľovanie ocenení Cena primátora, Cena mesta a Čestné občianstvo. Do kroniky Banskej Bystrice sa opäť zapísali výnimočné osobnosti a združenia, ktoré prispeli k rozvoju mesta a reprezentujú ho nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. „Tento rok si ceny prevzali deviati laureáti, ktorí zasvätili svoj život mestu pod Urpínom. Sú to ľudia, ktorí inšpirujú, učia a najmä, budujú v nás pocit hrdosti. Vracajú nám vieru v to, že skutočné hodnoty môžu pretrvať, že dobrá práca môže vybudovať dielo, ktoré nás presahuje,“ uviedla hovorkyňa primátora Domonika Adamovičová.

Poďakovanie a uznanie

Slávnostné odovzdávanie verejných ocenení je rok čo rok dôstojnou príležitosťou pripomenúť si, že je medzi nami mnoho osobností, združení či inštitúcií, ktoré svojimi dobrými činmi a ideami prispeli k lepšiemu i dôstojnejšiemu mestu, a v neposlednom rade, šíria jeho dobré meno. Podujatie je zároveň šancou na poďakovanie a uznanie, ktoré si významné osobnosti z rôznych oblastí pôsobenia rozhodne zaslúžia.

„Veľmi ma teší, že som po roku opäť mohol odovzdať ocenenia mnohým ľuďom hodných obdivu. Sú dôkazom toho, že snaha zachovávať historické a kultúrne hodnoty, tvoriť poéziu, vštepovať lásku k folklóru či vytvárať druhým priestor na realizáciu nie je len prázdna fráza. V mene všetkých Banskobystričaniek a Banskobystričanov vám ďakujem za váš nasledovaniahodný príklad. Ste soľou nášho mesta,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Prehľad ocenených si môžete pozrieť na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Ocenení Cenami primátora, mesta a Čestným občianstvom za rok 2021
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM