Jakub Forgács Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ bystrického Tajáku!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Zisťovali sme ako hodnotia študenti banskobystrického gymnázia svojich vyučujúcich. Kto si získal najväčšie sympatie miestnych gymnazistov?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ bystrického Tajáku!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, sme študentom Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského kládli priamo v budove školy aj prostredníctvom sociálnej siete. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitými kritériami pri výbere top učiteľa je to, aby sa s nimi dokázal smiať, bol priateľský a vedel naučiť.

Bodovali chemikárky

„Svojím spôsobom mám na prvom mieste dve profky: chemikárku Melániu Kováčovú, pretože je milá vtipná, naučí a dá sa s ňou vždy dohodnúť a potom Soňu Kusú, ktorá je tvrdá, ale naučí to, čo iní nenaučia. A dá sa pri nej aj pobaviť,“ prezradila jedna z tretiačok. ktorá dodala, že z ľudského hľadiska u nej vyhráva Kováčová a čo sa týka výučby, tak 100 % Kusá.

Chemikárka, hoci iná, bodovala aj u druháčky Majky. „Naj je určite Michaela Krnáčová, ktorá učí chémiu. Páči sa mi spôsob výučby, prístup k študentom a celkovo jej povaha,“ povedala nám. Rovnako reagoval aj ďalší študent študent, ktorého sme oslovili a dal Krnáčovej svoj hlas.

Druhák Jakub mal vo výbere naj učiteľa tiež jasno. Za naj profesorku banskobystrického gymnázia by zvolil angličtinárku Danielu Pastorekovú. A prečo? „Lebo dokáže rozveseliť humorom a má chápavý prístup, aj keď nie vždy. Asi to bude tým, že je žena,“ povedal s úsmevom.

U viacerých nami oslovených študentov však vyhrala učiteľka informatiky Nina Školníková. Na jej adresu odzneli slová chvály. „Je veľmi milá a vie aj naučiť. Takto si predstavujem moderného učiteľa,“ poznamenala jedna zo študentiek, ktorú doplnil spolužiak s tým, že na informu sa teší aj vďaka tomu, že ju učí práve ona.

Spomínali aj minuloroční maturanti

„Pre mňa je to Helena Majerová, ktorá učí slovenčinu, lebo má naozaj rada svoj predmet, a potom tú radosť vie ľahko posúvať aj medzi študentov, Svojou čitateľskou eufóriou koniec koncov dokázala nakaziť aj nás študentov a my sme potom siahali po knihách z povinného čítania úplne dobrovoľne a s radosťou. Myslím, že aj vďaka nej sa dostala ku knihám polovica triedy,“ zaspomínala si Aneta, ktorá na Tajáku maturovala minulý rok.

„Hoci už neučí, u mňa je to jednoznačne matikárka Milada Nôtová, pretože to bola skvelá profesorka, ktorá svoj predmet naozaj ovláda a vie ho naučiť,“ pokračovala Táňa, podľa ktorej mala svojský, ale pritom odborný, priateľský aj prísny prístup, čo štundenti podľa jej slov potrebujú. Ako spomenula, zlepšili sa pri nej aj takí, ktorým matika naozaj nešla.

Minulý rok maturoval aj Juraj, ktorý mal najradšej profesorku Janu Lišiakovú. Tá ho učila predmet umenie a kultúra. „Ďalej by som povedal, že medzi naj učiteľov patrí aj Ľudmila Hrmová, pretože aj keď som nemčinu nenávidel, tak sa to vďaka nej dalo celkom pekne presmiať a prežiť,“ dodal.

Titul najobľúbenejšieho učiteľa si v našej ankete vyslúžila Nina Školníková. Za ňou skončili totožne na druhom mieste Michaela Krnáčová a Pavol Capek. Okrem toho odzneli aj mená Melánia Kováčová, Daniela Pastoreková, Soňa Kusá, Helena Majerová, Milada Nôtová, Jana Lišiaková, Ľudmila Hrmová, Lucia Vitásková a Ján Oravec.

Čítajte tiež:

Na bystrickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovali na ňom Sklenaříková aj vývojár Facebooku

Študenti Tajáku išli s kožou na trh: Vieme, čo o sebe zverejňujú na Facebooku!

Pod Urpínom odštartovali maturity: Atmosféra na bystrickom gymnáziu zachytená v OBRAZOCH

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM