Jakub Forgács Rôzne

Na bystrickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovali na ňom Sklenaříková aj vývojár Facebooku

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nechodili na banskobystrickú školu, tak ako známe osobnosti z nášho mesta? Napríklad na známom gymnáziu dreli lavice modelka Adriana Sklenaříková aj vývojár najznámejšej sociálnej siete. To však nie je všetko, svoje miesto tu mali totiž aj ďalší.

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovali na ňom Sklenaříková aj vývojár Facebooku
Zdroj: TASR

Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského je známe ako jedno z najlepších kraji. Túto školu navštevovali aj mnohé známe osobnosti, ktoré sú toho dôkazom. Škola má svojho žiaka už aj na poste ministra školstva a nie je ním nik iný ako Peter Pellegrini. Okrem neho tu vyštudovali aj vedúci slovenskej prekladateľskej sekcie Európskeho súdneho dvora Branislav Kapala, vedúci katedry histórie Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici Rastislav Kožiak, či vedec a chemik Róbert Mistrík.

Do školských lavíc na Tajáku však kedysi sadala aj známa modelka Adriana Sklenaříková, či súčasný primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Jeho bývalým žiakom je aj IT vývojár Ján Oravec, ktorý sa po skončení štúdia dostal na lukratívny flek. Pracuje pre Facebook.

Banskobystrické gymnázium sa však môže pýšiť aj ďalšími úspešnými absolventami. Juraj Benčík, Adrian Jastraban, Vladimír Obšil, či Jana Zvaríková našli svoje uplatnenie v herectve.

Úspešnými žiakmi, ktorí kedysi študovali na Tajáku je aj šéf spravodajstva RTVS Lukáš Diko, víťaz Ceny Tibora Vichtu, absolvent VŠMU a člen hudobnej skupiny Plastic Swans Roman Hríbik, spisovateľ a zástupca šéfredaktora časopisu .týždeň Juraj Kušnierik a spevák Marián Vojtko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM