Jakub Forgács Správy Samospráva

Štartuje 2. kolo stretnutí s Bystričanmi: Budú sa finalizovať návrhy Zelených sídlisk

Druhé kolo verejných stretnutí k Zeleným sídliskám (zeleným oázam) je naplánované od 21. októbra 2021 do 2. novembra 2021. Kedy a kde prebehne?

Ilustračný obrázok k článku Štartuje 2. kolo stretnutí s Bystričanmi: Budú sa finalizovať návrhy Zelených sídlisk
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Po prvom kole diskusií k projektom revitalizácie vnútroblokov v siedmich častiach mesta, pokračuje samospráva ďalšími stretnutiami. Na základe všetkých zosumarizovaných podnetov od obyvateľov na nich zamestnanci Oddelenia územného plánovania a architekta mesta MsÚ predstavia návrh lokalitného programu v grafickom prevedení. Banskobystričania a Banskobystričanky si tak budú môcť za účasti odborníkov finálne odsúhlasiť, čo by malo v budúcnosti v okolí ich domovov pribudnúť, aby sa im žilo lepšie. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

V režime OTP

Druhé kolo verejných stretnutí k Zeleným sídliskám (zeleným oázam) je naplánované od 21. októbra 2021 do 2. novembra 2021. „Vzhľadom na epidemickú situáciu a obmedzené kapacity budú všetky plánované stretnutia organizované v režime OTP,“ uviedla Marhefková.

Záujemcovia budú môcť na druhom kole stretnutí finalizovať návrh lokalitného programu a hľadať optimálne riešenia pre obnovu daného územia. Výsledný dokument poslúži ako podklad pre ďalšiu projektovú prípravu.

Termíny 2. kola verejných stretnutí nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Prvé kolo verejných stretnutí k projektu Zelené sídliská
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM