Jakub Forgács Kultúra Kultúra

Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň v Bystrici?

Už viete, kde budete tráviť čas po škole či práci? Ak nie, v Banskej Bystrici je aj začiatkom mája pripravený kopec rôznorodých akcií. Prinášame prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň v Bystrici?
Zdroj: Dnes24.sk

SLOVINSKO VS. SLOVENSKO

2. mája 2016 o 15:30, Štátna vedecká knižnica

Cestovateľská beseda so Zuzanou Grachalovou. Zuzana do Slovinska pravidelne cestuje a pozná ho nielen z pohľadu turistu. Na besede porozpráva o prírodných a kultúrnych pamiatkach, ale hlavne o Slovincoch, o ich kultúre, či životnom štýle.

CESTOVATEĽSKÉ UTORKY-ŽIVOT V KOMUNITE

3. mája 2016 o 16:30, Tihányovský kaštieľ

Čo znamená Intentional Community? Aké sú podmienky jej založenia a každodenný život v nej? Ako fungujú tieto komunity v Dánsku a v Nemecku? Prezentácia fotografií a zážitkov cestovateľa Róberta Jankovicha.

VÝSTAVY: KVETENA A VČELY

3. – 6. mája 2016, Pamätník SNP

18. ročník prezentačno-predajnej záhradníckej výstavy Kvetena spolu so 7. ročníkom prezentačno-predajnej výstavy včelárstva a včelích produktov Včely otvoria opäť s príchodom jari svoje brány v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici.

BAŽANT MAJÁLES

5. mája 2016 od 15:00, Atletický štadión pod internátom FPV UMB

V tomto roku sa o zábavu na majálese postarajú Hex, Gladiator, Edgar, Sám Sebou, Bod Omylu či DLB. Nebudú chýbať ani tanečníci Element Dance clubu a moderátorskú taktovku nad akciu preberú Marek a DJ EKG.

DIVADLO Z PASÁŽE: MALÝ PRINC

5. mája 2016 od 19:00, Záhrada – CNK

Malý princ – rozprávka pre dospelých. Malý princ – filozofický traktát pre deti. Obe označenia sa používajú a obe sú výstižne. Dielo skutočne dokáže zaujať deti a rovnako uspokojiť dospelého čitateľa.

AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI

6. mája 2016 od 19:00, Aula SZU

Porozumieť ženám? Nemožné(?). Nahliadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení sa svetu žien a riešenia dilemy : s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien a ich večných mánií. Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod.

MINIS 3 DJs PARTY

6. mája 2016, Ministry of Fun

Zábava počas piatkového večera? Jedným z tipov pre tanca chtivých je aj Minis 3 Djs Party v známom banskobystrickom klube. O zábavu sa postarajú DJ EKG, DJ Dave a DJ Izzy.

MÍĽA PRE MAMU

7. mája 2016 od 15:00, Park pod Pamätníkom SNP

Najväčšia oslava Dňa matiek opäť v Banskej Bystrici. Príďte so svojou rodinkou a prejdite symbolickú míľu peši, na bicykli či s kočíkom. Pripravený je aj bohatý sprievodný program.

KOMERČNÁ DISKOTÉKA

7. mája 2016, Ministry of Fun

Ani v sobotu nebude pod Urpínom núdza o tanečnú zábavu. Stačí, ak sa rozhodnete navštíviť Ministry of Fun. Zabavíte sa počas Komerčnej diskotéky s DJom Majcom.

MO(NU)MENTY ZDIEĽANEJ PAMÄTI

8. mája 2016 od 14:00, Banská Bystrica

Tematická prechádzka po užšom centre mesta venovanú spoznávaniu pomníkov, pamätníkov a výtvarných diel. Všetky pripomínajú udalosti a osobnosti, spojené s 2. svetovou vojnou.

Čítajte tiež:

S novým mesiacom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM