Jakub Forgács Kultúra

S novým mesiacom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza máj. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Banskej Bystrici sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť pozornosti Bystričanov. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku S novým mesiacom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí
Zdroj: TASR

STRETNUTIE GENERÁCIÍ

1. mája 2016 od 8:00, Parkovisko na Štiavničkách

Aj vám učarovali hukot starých motorov, no o to krajších štvor či dvojkolesových tátošov? Potom pre vás máme tip na akciu priamo v Banskej Bystrici, kde si užijete veteránov ako nikdy predtým. V poradí už 27. ročník podujatia Stretnutie generácií sa pripravuje ako spomienka na bývalých motocyklových pretekárov,

DEŇ OTVORENÝCH BRÁN

1. mája 2016 od 10:00, Amfiteárter

Nultý ročník podujatia Deň otvorených brán (DOB). Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na prvý blší trh na amfiteátri, prvé tohtoročné premietanie, pestrý program či dokonca detský kolotoč. Pripravené budeaj občerstvenie či cukrová vata.

BAŽANT MAJÁLES

5. mája 2016 od 15:00, Atletický štadión pod internátom FPV UMB

V tomto roku sa o zábavu na majálese postarajú Hex, Gladiator, Edgar, Sám Sebou, Bod Omylu či DLB. Nebudú chýbať ani tanečníci Element Dance clubu a moderátorskú taktovku nad akciu preberú Marek a DJ EKG.

MÍĽA PRE MAMU

7. mája 2016 od 15:00, Park pod Pamätníkom SNP

Najväčšia oslava Dňa matiek opäť v Banskej Bystrici. Príďte so svojou rodinkou a prejdite symbolickú míľu peši, na bicykli či s kočíkom. Pripravený je aj bohatý sprievodný program.

DEŇ RODINY

14. – 15. mája 2016, Park pod Pamätníkom SNP

Hry pre celú vašu rodinu, športové a zábavné aktivity pre všetky generácie, pri ktorých prežijete zábavu a zakúsite spoločnú radosť. Chýbať nebude ani bohatý sprievodný program.

EKOTOPFILM / ENVIROFILM

16. – 20. mája 2016, Cinemx

Ekotopfilm – Envirofilm 2016 sa bude konať v dňoch 16. – 20. mája 2016 v bansko­bystrickom Europa SC, Cinemax. Návštevníkov čaká 110 úžasných súťažných dokumentárnych filmov, čo je doposiaľ festivalový rekord!

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ

21. mája 2016, banskobystrické múzeá a galérie

Nadšenci kultúry a umenia, zbystrite pozornosť. V druhej polovici mája sa tento rok opäť dočkáme Noci múzeí a galérií, ktorú si budete môcť vychutnať hneď na viacerých miestach v Banskej Bystrici.

ŽI A ZAŽI

21. a 22. mája 2016, Priestory ŠZŠ Ďumbierska

3. ročník celoslovenského stretnutia rodín detí s autizmom a inými komunitami. Počas víkendu sa môžu návštevníci tešiť na bohatý program, v rámci ktorého nebude chýbať lukostreľba, vystúpenie parkouristov aj tvorivé dielne.

ALENKA V KRAJINE ZÁZRAKOV

22. mája 2016 od 17:00, Zimný štadión

Pravý ruský cirkusový muzikál – dynamické predstavenie pre celú rodinu, atraktívna zmes hudby, divadla, súčasného baletu, cirkusového a akrobatického umenia. V hlavnej úlohe Alenky slovenská herečka Natália Puklušová.

LENKA FILIPOVÁ A HOSTIA

27. mája 2016 od 18:00, Aula SZU

V rámci koncertného tour Concertino 2016 vystúpi česká speváčka, gitaristka a hudobná skladateľka v jednej osobe Lenka Filipová so svojimi hosťami. Spoločne ponúknu úpravy klasických skladieb a najznámejšie speváčkine hity.

Čítajte tiež:

Zraz motorkárov, aký sme v našich končinách ešte nezažili. Z Bystrice vyrazí prvá babská jazda!

Dom remesiel aj veľa ľudovej muziky. Program Turíčneho jarmoku láka do Ľupče

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM