Jakub Forgács Krimi

ŠOKUJÚCI prípad ŠIKANY na internáte: Piatich žiakov VYLÚČILI, problém majú aj ďalší

Podľa predsedu BBSK Ondreja Luntera vyslali jasný signál pre agresorov, že ich konanie nezostane bez povšimnutia.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCI prípad ŠIKANY na internáte: Piatich žiakov VYLÚČILI, problém majú aj ďalší
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

V uplynulých dňoch sa zo strany študentov jednej zo súkromných stredných škôl odohral poľutovaniahodný incident, pri ktorom došlo k šikane mladšieho žiaka ubytovaného na internáte, ktorý zriaďuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Na sociálnej sieti na to upozornil predseda BBSK Ondrej Lunter.

Vylúčení študenti

„Prípad preveruje aj polícia, nakoľko však existujú nesporné dôkazy a dôvody, voči všetkým aktérom boli okamžite vyvodené sankcie aj zo strany vedenia internátu – piati boli z internátu vylúčení, traja, ktorí sa mali šikane prizerať, dostali podmienečné vylúčenie,“ uviedol Lunter.

Lunter chce apelovať na všetkých študentov a študentky, aby sa vyvarovali tohto druhu správania. „Alebo aby takéto správanie, ak sú jeho obeťami či svedkami, nahlasovali rovno v škole alebo aj priamo na náš úrad, na školský odbor. Chcem vyzvať rodičov, aby nám s dôverou signalizovali akékoľvek poznatky o šikanovaní v akomkoľvek zariadení, či už v škole alebo internáte,“ pokračoval.

Výstraha pre agresorov

Zároveň informoval, že odbor školstva v tomto čase dokončil a zavádza osobitný program pre školy v pôsobnosti BBSK, ktorým posilní informovanosť pedagogických zborov aj študentstva, rozšíria kanály možného signalizovania zo strany obetí alebo svedkov, ako aj kontrolné mechanizmy, či a ako sa všetky zavedené opatrenia a povinnosti napĺňajú.

„Šikanu nesmieme brať na ľahkú váhu a jej obete musíme chrániť a vytvoriť pre ne podmienky, aby sa nebáli svoju skúsenosť nahlásiť. Zároveň vysielame jasný signál pre agresorov, že ich konanie nezostane bez povšimnutia,“ dodal Lunter.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM