Jakub Forgács Správy

Smrť Vladimíra Krčméryho zasiahla aj primátora Noska: Poznali sa osobne

Úprimnú sústrasť vyjadril rodine a pozostalým aj viacerí politici. Pridal sa k nim i banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ilustračný obrázok k článku Smrť Vladimíra Krčméryho zasiahla aj primátora Noska: Poznali sa osobne
Zdroj: TASR/Vladimír Miček / TASR/Dušan Hein

Vo veku 62 rokov v utorok zomrel profesor, lekár a odborník na tropickú medicínu a infektológiu Vladimír Krčméry. Informoval o tom web noviny.sk. O jeho úmrtí informoval na sociálnej sieti aj dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).

Zarmútení politici

„S veľkým zármutkom som prijal správu o úmrtí profesora Vladimíra Krčméryho. Bol to človek, ktorý rozdal svoje srdce druhým. Pomáhal tam, kde sa iní báli vstúpiť čo i len myšlienkami. Takým, na ktorých svet zabudol – najchudobnejším z chudobných,“ uviedol Heger. Pripomenul, že Krčméry stál počas pandémie ochorenia COVID-19 v prvej línii zdravotníkov. „Odhodlaný ju poraziť,“ doplnil.

Úprimnú sústrasť vyjadril rodine a pozostalým aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) a ďalší politici. Pridal sa k nim aj banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý pridal príspevok na sociálnej sieti.

Nosko: Budeš nám chýbať

„Vlada poznám osobne, pretože sme spolu študovali na Lekárskej Fakulte Univerzity J. A. Komenského v Bratislave medicínu. Ako lekár, ale aj človek Ti ďakujem za všetko, čo si pre slovenské zdravotníctvo spravil. Budeš nám chýbať,“ uviedol Nosko.

„Česť Tvojej pamiatke. Rodine i priateľom vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ dodal bystrický primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM