Jakub Forgács Rôzne

Šľachetný čin zlatého olympionika Tótha. Bystričanov motivuje darovať krv

Jedinečná príležitosť pre všetkých, ktorí chcú pomôcť, kde to najviac treba. Darcov krvi čaká spoločný odber so zlatým olympionikom Matejom Tóthom!

Ilustračný obrázok k článku Šľachetný čin zlatého olympionika Tótha. Bystričanov motivuje darovať krv
Zdroj: TASR

V septembri sa uskutoční už druhý ročník charitatívnej akcie Daruj krv s olympionikom, ktorú organizuje Nadácia Slovenského olympijského výboru (SOV) v spolupráci so SOV, Národnou transfúznou stanicou SR a Slovenským Červeným krížom.

Jej cieľom je pomôcť ľuďom, ktorí potrebujú krv na záchranu svojho života. V Banskej Bystrici sa dobrovoľní darcovia krvi môžu tešiť na olympijského víťaza Mateja Tótha. Na spoločnom odbere krvi so zlatým chodcom sa môžu zúčastniť 10. septembra od 8:00 do 11:00 v Športovej hale Dukla.

„Po minuloročnom úspešnom prvom ročníku sme sa rozhodli opäť zorganizovať toto podujatie, ktorého hlavným zmyslom a poslaním je motivovať širokú verejnosť k darcovstvu najvzácnejšej tekutiny, ktorou je krv. Veríme, že silným motivátorom budú naši olympionici, ktorí sa predstavili v brazílskom Riu,“ povedal Gábor Asványi, člen Správnej rady Nadácie SOV s tým, že podobná akcia sa uskutoční ešte v ďalších dvoch mestách.

„Odber bude prebiehať podobne ako na transfúziologickom pracovisku vrátane vyšetrenia hemoglobínu a vyplnenia dotazníka darcu krvi. Zároveň sme pripravili množstvo sprievodných podujatí a autogramiády olympionikov,“ doplnil Anton Siekel, predseda Správnej rady Nadácie SOV.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako nedávno privítali Bystričania zlatého Tótha priamo na námestí1

Čítajte tiež:

Banskobystrický maratón zaplní bežcami ulice mesta. Láka aj autogramiádou­ Tótha

FOTO: Fončorda ožila jarmočnou atmosférou. Šľachetný čin pomohol sociálne slabším

Foto: ilustračné

Veľkolepé oslavy zlatého Tótha na bystrickom námestí v OBRAZOCH
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM