Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Fončorda ožila jarmočnou atmosférou. Šľachetný čin pomohol sociálne slabším

Jarmok, aký sa veru len tak nevidí! Priamo na bystrickom sídlisku nechýbali stánky, atrakcie ani dobroty a k tomu burza, ktorej cieľom bolo pomáhať!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Fončorda ožila jarmočnou atmosférou. Šľachetný čin pomohol sociálne slabším
Zdroj: Komunitné centrum Fončorda

V pondelok sme si v Banskej Bystrici pripomenuli 72. výročie Slovenského národného povstania. Na Fončorde však Bystričania mohli stráviť sviatočný deň aj na úplne inej akcii. Po roku sa tu v areáli Centra voľného času a Komunitného centra Fončorda na Havranskom opäť konal Detský jarmok.

Na svoje si prišli malí aj veľkí. Na stanovištiach si deti mohli zahrať basketbal, šípky, cornhole, discgolf, šachy, vyzdobiť si medovníček, varešku či sa vyskákať do sýtosti v skákacom hrade. Návštevníci uvideli aj detský muzikál Radvanské hviezdy a ukážky mladých parkouristov zo skupiny Slovak Freerun Family. Pod rukami šikovnej výtvarníčky sa deti premenili na krásne zvieratká a iné rozprávkové bytosti. Podávali sa lievance a hladným tak neostal nik.

Komunitné centrum Fončorda sa staralo o spoločnosť a príjemnú atmosféru moderovaním podujatia a neformálnymi debatníkmi v exteriérovej obývačke.

„Každý sa mohol občerstviť aj v našom "eko bare“, kde podávali usmievavé seniorky ovocie, bábovky, kávu a zdravé limonády. Novinkou boli novučičké siete zavesené na stromoch a mini detská obývačka pre batoľatá a najmenších návštevníkov, ktorí mohli otestovať spoločenské hry a hračky na motoriku," uviedla koordinátorky Komunitného centra Fončorda.

K tohtoročnému jarmoku pribudla aj burza školských potrieb. „Zozbierané pomôcky si priamo na akcii prevzali rodinky zo sociálne slabších pomerov a ďalšie ešte rozdristribuujeme v týchto dňoch tam, kde ich potrebujú. Ďakujeme desiatkam ľudí, ktorí nám pomáhali počas prázdnin tieto veci zbierať, za štedrosť, ktorú aj naša komunita môže premieňať na úsmev,“ pokračovali koordinátorky.

Aby štart do nového školského roka prebehol „hladko“, hosťom akcie bola aj pani riaditeľka z bystrickej MŠ, s ktorou mohli rodičia podebatiť a konzultovať prípravu detičiek do kolektívu a ich adaptovanie sa na nové životné povinnosti, ktoré ich čakajú.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na tohtoročnom Detskom jarmoku v Banskej Bystrici!

Čítajte tiež:

PREHĽAD akcií na týždeň v Bystrici a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

Horehronská obec s vlastným nárečím. Slová, ktorým mnohí zaiste nebudú rozumieť

V OBRAZOCH: Detský jarmok na bystrickom sídlisku
30
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Fončorda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM