Jakub Forgács Rôzne

Rozsiahla rekonštrukcia na Tatranskej nemusí byť posledná: TIETO ulice má mesto vo výhľade!

Informácie o obnove Tatranskej priniesli rôznorodé reakcie Bystričanov. Jedni sa tešia, iní argumentujú, že aj ich ulica potrebuje rekonštrukciu. Obrátili sme sa preto aj na mesto, aby sme zistili viac o plánoch ďalších rekonštrukcií.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahla rekonštrukcia na Tatranskej nemusí byť posledná: TIETO ulice má mesto vo výhľade!
Zdroj: Dnes24.sk

Bystričania, pripravte sa na obmedzenia a zmeny v doprave. Rozsiahla oprava ulice v meste sa dotkne nielen ľudí, ktorí na nej parkujú svoje autá, ale aj cestujúcich v banskobystric­kej MHD.

Nedávno sme vás informovali o rekonštrukcii Tatranskej ulice v Banskej Bystrici. Do 31. augusta 2014 budú realizované tri etapy opravy. Opravených bude celkom 4 044 m² plochy, z toho 1 787 m² prejazdnej časti vozovky a 2 257 m² plôch na parkovanie.

„Nevyhovujúci stav miestnej komunikácie na Tatranskej ulici je dlhodobý a jej rekonštrukcia bola súčasťou projektu pripraveného na realizáciu z prostriedkov Európskej únie. Mesto Banská Bystrica, tak ako ostatné väčšie mestá na Slovensku, však nedostalo možnosť čerpať tieto prostriedky,“ uviedla hovorkyňa primátora Martina Kanisová, podľa ktorej preto mesto využilo príležitosť nakumulovania finančných prostriedkov na stavebnú údržbu miestnych komunikácií vo volebnom obvode číslo 7 pre rok 2014 a rozhodlo sa realizovať rozsiahlu opravu povrchu časti uvedenej cesty.

Ako ďalej uviedla, príprava povrchu cesty v trochu menšom rozsahu ako na Tatranskej, bola vykonaná v tomto roku na Tulskej a bola financovaná taktiež z prostriedkov určených na stavebnú údržbu miestnych komunikácií vo volebných obvodoch. „Rozsahom porovnateľné opravy komunikácií boli vykonané v roku 2011 v rámci projektu "Výstavba a obnova miestnych komunikácií“," doplnila hovorkyňa.

Mesto podľa jej slov plánuje obnovy povrchov viacerých miestnych komunikácií, avšak ich realizácia je závislá od finančných možností mesta. „Plánuje napríklad obnovu povrchu komunikácie na Hurbanovej ulici, Starohorskej ulici, čiastočne aj na Karpatskej, Lazovnej ulici, ulici M. Rázusa, Jilemnického ulici, Partizánskej ceste a v rôznych dĺžkových/čias­točných úsekoch aj na mnohých ďalších uliciach nášho mesta,“ dodala Kanisová.

Foto: Martin Turčan

Rekonštrukcia Tatranskej ulice nemusí byť poslednou
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM