Jakub Forgács Rôzne

Bystrickú ulicu čaká veľká rekonštrukcia: Zmeny sa dotknú parkujúcich aj cestujúcich v MHD

Bystričania, pripravte sa na obmedzenia a zmeny v doprave. Rozsiahla oprava ulice v meste sa dotkne nielen ľudí, ktorí na nej parkujú svoje autá, ale aj cestujúcich v banskobystrickej MHD. Vieme viac...

Ilustračný obrázok k článku Bystrickú ulicu čaká veľká rekonštrukcia: Zmeny sa dotknú parkujúcich aj cestujúcich v MHD
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto Banská Bystrica pripravuje rozsiahlu opravu Tatranskej ulice. V pondelok sa začnú práce, ktorých výsledkom bude opravená a bezpečná cesta. Opravených bude celkom 4 044 m² plochy, z toho 1 787 m² prejazdnej časti vozovky a 2 257 m² plôch na parkovanie.

Nový asfalt na vozovke

Predpokladaný termín ukončenia prác je najneskôr do 31. augusta 2014. Do tohto dátumu budú realizované tri etapy opravy. Prvá etapa bude prebiehať v úseku od zjednosmernenej časti Tatranskej ulice, teda od orientačného čísla 33 po č. 59, ďalej sa práce presunú na úsek od orientačného čísla 46 po č. 54 a nakoniec úsek od orientačného čísla 64 po č. 86.

Oprava bude realizovaná z prostriedkov rozpočtu mesta Banská Bystrica určených pre volebné obvody. „Práce budú spočívať najmä vo výmene existujúcich zatrávňovacích panelov po ľavej strane vozovky v časti od orientačného čísla 33 po číslo 54 za asfaltový povrch a v obnove asfaltového povrchu prejazdnej časti vozovky,“ informovala vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí Renáta Hláčiková. Počas prác na oprave zostane prejazdná pravá časť vozovky, na ktorej v súčasnosti motoristi parkujú svoje vozidlá šikmým státím.

Zmeny v doprave

Počas opravy miestnej komunikácie bude z Tatranskej ulice vylúčená MHD. Cestujúci budú mať možnosť využiť autobusové zastávky v primerane dostupnej vzdialenosti, a to na Rudohorskej ulici. Znemožnené bude aj parkovanie motorových vozidiel na jednotlivých úsekoch ulice. Po ukončení opravy asfaltového povrchu bude na parkovacích miestach doplnené vodorovné dopravné značenie.

Vodiči budú môcť svoje autá parkovať na parkovisku na Pieninskej ulici, ale aj na parkovisku pri supermarkete Billa, nakoľko na základe rokovaní umožní počas trvania opravy miestnej komunikácie spoločnosť Billa bezplatné parkovanie vozidiel aj na svojom parkovisku pri supermarkete v dolnej časti Tatranskej ulice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM