Správy

Rooseveltova nemocnica má 10 pacientov s KORONAVÍRUSOM: V akom sú stave?

Hovorkyňa nemocnice podotkla, že v posledných týždňoch mali hospitalizovaných minimum pacientov s novým koronavírusom a s potrebou kyslíkovej terapie.

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltova nemocnica má 10 pacientov s KORONAVÍRUSOM: V akom sú stave?
Zdroj: AP Photo/Gero Breloer

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici má v súčasnosti hospitalizovaných desať pacientov s ochorením COVID-19. Vo štvrtok to uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Objasnila, že ich zdravotný stav si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Zdôraznila tiež, že epidemiologickú situáciu v nemocnici hodnotia ako pokojnú. „Aktuálne je najväčším dôvodom hospitalizácie dehydratácia pacienta alebo zhoršenie chronického ochorenia,“ spomenula. Poznamenala, že so zhoršenými chronickými ochoreniami sú to hlavne starší pacienti nad 70 rokov. U nich by podľa nej akékoľvek iné vírusové alebo infekčné ochorenie viedlo k zhoršeniu zdravotného stavu.

Hovorkyňa podotkla, že v posledných týždňoch mali hospitalizovaných minimum pacientov s novým koronavírusom a s potrebou kyslíkovej terapie. „Pre epidemiologickú situáciu v kraji, ktorá je zatiaľ lepšia v porovnaní s ostatnými, sme nepristúpili k zákazu návštev,“ konštatovala. Situáciu však podľa jej slov sledujú, vyhodnocujú a v prípade zhoršenia sú pripravení prijať potrebné opatrenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM