Tlačové správy

Rok 4ky: Splnené sľuby i želania

Pred rokom zazrel na Slovensku svetlo sveta najmladší mobilný operátor. Napriek tomu, že 4ka na trh vstúpila ako štvrtá v poradí, dnes už patrí k jednotkám.

Ilustračný obrázok k článku Rok 4ky: Splnené sľuby i želania
Zdroj: SWAN Mobile

Oslava prvého jubilea bola pre tím 4károv spojená s ďalším významným míľnikom – dôveru im totiž prejavilo viac než 250-tisíc zákazníkov. Aký bol jej štartovací rok a čím nás ešte prekvapí?

Spoločnosť SWAN Mobile, a.s. slávnostne predstavila koncept nového mobilného operátora vlani 4. októbra. Deň na to zaplnili pobočky Slovenskej pošty SIM-karty „Moja 4ka so štartovacím kreditom 4 eurá. Verejnosti sa tak na každom kroku začali prihovárať nízke volania bez viazanosti a mnohé iné benefity ako napríklad kredit, ktorý neprepadne.

Proti prúdu

Revolučná 4ka sa už v úvode svojej cesty rozhodla rozvíriť hladinu telekomunikačného trhu. Zrušením roamingu v EÚ sa tak zaslúžila o prvenstvo v najnižších cenách volaní nielen doma, ale i v zahraničí. Zavedenie jednotnej štvorcentovej politiky za minútu volania či SMS v celej Európskej únii ocenilo po necelom mesiaci od uvedenia na trh vyše 40-tisíc zákazníkov. V priebehu roka sa pod spokojnosť s jej službami podpísalo až 250-tisíc zákazníkov, čo znamená, že na trhu predplatených kariet 4ka za rok dosiahla viac ako dvanásť percentný podiel.

Číslo štyri sa stáva symbolom nielen pre priaznivcov lacného volania, ale aj internetu: „4ka prišla aj s revolučnou cenou za dáta. Prestali sme ich rátať na megabajty, u nás je základnou jednotkou gigabajt. Viac ako pätina našich zákazníkov dátuje a ich priemerná spotreba rastie každým mesiacom až k aktuálnym 1,1 gigabajtu,“ rekapituluje úspešný rok predseda predstavenstva SWAN Mobile, a. s., Juraj Ondriš.

Neustály pokrok

Nováčik od začiatku pozorne načúval potrebám zákazníkov a neustále svoje služby zlepšoval. V priebehu roka vylepšil internetové služby ešte viac. Dnes si už môžu zákazníci 4ky automaticky obnovovať dáta, platiť za služby online či nastaviť si pravidlá na automatické dobitie kreditu.

Na záujem o mobilné dáta 4ka excelentne zareagovala v septembri tohto roka, keď predstavila filozofiu TO. (TOTAL ONLINE). O tom, že štart doby dátovej bol veľkolepý, vypovedá bezkonkurenčná ponuka TO. Napríklad za poplatok 10 eur mesačne získa zákazník až 10 GB dát v sieti 4ka a 100 minút alebo SMS doma na Slovensku i v celej Európskej únii.

Splnili sme všetky ciele a ešte oveľa viac

Alfu a omegu pre nového operátora predstavovalo od prvého dňa existencie vybudovanie vlastnej LTE siete. Čísla naznačujú úspešný rok aj v tejto oblasti – zatiaľ čo vlani v októbri boli služby 4ky dostupné pre 40 % populácie Slovenska, dnes jej vlastná sieť pokrýva viac ako 64 % obyvateľstva SR. „Našou ambíciou je ešte tento rok sa priblížiť čo najtesnejšie k méte 70 % obyvateľstva SR, pričom ale nezabúdame ani na to, aby sme skvalitňovali signál v lokalitách, kde už pokrytie máme. Celkovo sme pokryli signálom siete 4ky už takmer 150 sídel,“ hodnotí výkonný riaditeľ SWAN Mobile, a. s. Martin Mosný.

Napriek tomu, že 4ka splnila všetky doteraz stanovené ciele, vernosť svojich zákazníkov či priazeň nových poctivo buduje i naďalej. Okrem toho, že všetci 4kári surfovali v „sviatočný“ deň zadarmo, operátor 4. októbra odhalil jedno z ďalších prekvapení. Nový datacentrický balík nesie názov TO.15 a umožňuje online nadšencom využívať 15 GB dát vo vlastnej sieti 4ka, čerpať 300 minút alebo SMS v rámci všetkých sietí v SR a Európskej únie, volať zadarmo po 3. minúte vo vlastnej sieti 4ka a ešte omnoho viac.

A ako asi znelo narodeninové želanie najmladšieho slovenského operátora? To z dôvodu dodržania tradícií musí zostať utajené. Predpokladáme však, že nová atraktívna ponuka i celkový proaktívny prístup výrazne pomôže k jeho splneniu.

(PR článok) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM