Jakub Forgács Správy

Riaditelia bystrických škôl sa pripravujú na nový školský rok: Hovorili aj s Gröhlingom

Školský rok 2021/2022 sa začína 2. septembra 2021 a dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná.

Ilustračný obrázok k článku Riaditelia bystrických škôl sa pripravujú na nový školský rok: Hovorili aj s Gröhlingom
2
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Počas štvrtkového predpoludnia sa na pôde mestského úradu stretli riaditelia základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ZUŠ a CVČ, aby si vymenili svoje podnety a názory k začiatku školského roka. Spolu so zamestnancami Školského úradu diskutovali o nastavení ďalšej spolupráce, otvorení nového školského roka 2021/2022 i o školskom semafore, ktorý zostavilo ministerstvo školstva za účelom udržania bezpečného prostredia v školách a školských zariadeniach. Informovala o tom hovorkyňa primátorka Zdenka Marhefková.

Povinná dochádzka

Školský rok 2021/2022 sa začína 2. septembra 2021 a dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná. Za predchádzajúci školský rok sa na úvod všetkým zúčastneným riaditeľom poďakoval viceprimátor Jakub Gajdošík.

„V uplynulom období sme si prežili všetko, čo sme si predtým ani nevedeli predstaviť. Vytváranie mobilných odberných miest, zabezpečenie testovania, nič z toho by sme nedokázali splniť, ak by ste sa do toho nevložili a nepomohli nám. Verím, že pandemická situácia sa už nebude opakovať a svoju energiu budete môcť plnohodnotne venovať svojim žiakom. Želám vám, aby bol prichádzajúci školský rok oveľa lepší, aby bolo čo najviac detí v škole a aby sme sa vrátili k zaužívanému spôsobu vyučovania,“ povedal Gajdošík.

Ďalšie aktuálne správy

Mnohé výzvy

Ako spomenula Marhefková, riaditelia v týchto dňoch plánujú otvorenie školského roka a privítanie takmer 700 prváčikov, ktorí dostanú od mesta darček v podobe knihy Márie Ďuríčkovej Abeceda zlatá. Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nastúpi cca 5 800 žiakov, avšak presným údajom bude Školský úrad disponovať v polovici septembra.

„Posledné dva roky boli pre nás všetkých v školstve zvláštne a donútili nás prispôsobiť sa novým okolnostiam, ktoré ochorenie COVID-19 prinieslo. Prázdniny máme na konci a blíži sa nový školský rok. Opäť prináša mnoho otázok a výziev, ktoré budeme musieť spoločnými silami zvládnuť. Verím, že vďaka vzájomnej spolupráci sa nám to podarí,“ doplnila Anna Martišovičová, vedúca Školského úradu.

V súvislosti s novým školským rokom sa všetkým zúčastneným prihovoril online aj minister školstva Branislav Gröhling. Riaditeľom odpovedal na otázky, ktoré ich najviac zaujímali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Riaditelia základných škôl sa pripravujú na otvorenie nového školského roka
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM