Správy

Prípravy na EYOF 2022 napredujú: Zástupcovia olympijských výborov vyzdvihli výhodu Bystrice

Koordinačná komisia na čele s jej predsedom Josephom Cassarom z Malty si prezrela nielen športoviská, ale i zázemie jednotlivých dejísk jedenástich športov, ktoré sú súčasťou tohto významného medzinárodného podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na EYOF 2022 napredujú: Zástupcovia olympijských výborov vyzdvihli výhodu Bystrice
Zdroj: TASR

O rok odložený Európsky olympijsky festival mládeže EYOF 2022, ktorý bude od 24. do 30. júla 2022 hostiť Banská Bystrica, bude vrcholným mládežníckym podujatím na Slovensku. Organizátori v závere septembra privítali zástupcov Európskych olympijských výborov (EOV) a informovali ich o stave príprav.

Zrýchlenie prác

Koordinačná komisia na čele s jej predsedom Josephom Cassarom z Malty si prezrela nielen športoviská, ale i zázemie jednotlivých dejísk jedenástich športov, ktoré sú súčasťou tohto významného medzinárodného podujatia. „Táto návšteva bola pre nás dôležitá. Som milo prekvapený potenciálom organizátorov, ktorí všetko pripravujú v súlade s našimi očakávaniami, teda aby bolo myslené prioritne na športovcov. Región Banskej Bystrice ponúka veľmi dobré prostredie pre organizáciu významného podujatia pre mládež. Príde sem sedemtisíc ľudí, z toho viac než štyri tisíc mladých športovcov. Krásy Banskej Bystrice sa dostanú do povedomia celej Európy,“ prezradil po skončení kontroly Joseph Cassar, ktorému sa pozdáva najmä zrenovovaný atletický štadión pod Urpínom.

„Pri niektorých športoviskách najmä mimo Banskej Bystrice by sme boli radi, aby sa rekonštrukčné práce zrýchlili, aby neboli ukončené tesne pred začiatkom podujatia. Dôraz kladieme aj na ubytovanie, aby bolo na dostatočnej úrovni,“ podotkol na štvrtkovej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici predseda koordinačnej komisie.

Viac o ubytovaní pre športovcov sa dozviete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM