Krimi

Nelegálna migrácia v Bystrici: Polícia v mestskom parku riešila aj tehotnú Sýrčanku

Políciu o jednom z prípadov informoval aj taxikár, ktorý odmietol prepravu osôb.

Ilustračný obrázok k článku Nelegálna migrácia v Bystrici: Polícia v mestskom parku riešila aj tehotnú Sýrčanku
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Dva prípady nelegálnej migrácie riešila v uplynulom období hraničná a cudzinecká polícia v Banskej Bystrici.

V oboch prípadoch polícia odhalila celkom osem osôb bez dokladov a povolení na pobyt v Slovenskej republike, medzi nimi i ženu vo vysokom štádiu tehotenstva. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

V prvom prípade si skupina nelegálnych migrantov objednala v Banskej Bystrici taxík, ktorým sa chcela dostať do Bratislavy. Políciu o prípade informoval samotný taxikár, ktorý prepravu osôb odmietol. Polícia po príchode na mieste zachytila štyri osoby.

India a Sýria

„Tie nemali pri sebe žiaden doklad a nekomunikovali ani po slovensky, ani po anglicky. Policajti zistili, že tri z nich pochádzajú z Indie a jedna zo Sýrie,“ priblížil Slivka.

Trojica z Indie podľa policajného hovorcu požiadala o azyl na území SR a bola preto prevezená na azylové oddelenie PZ v Humennom. Muž pochádzajúci zo Sýrie bol podľa zistení polície čakateľom o azyl v Rumunsku, dočasne ho preto umiestnili v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach.

Tehotná žena

Druhý prípad nelegálnej migrácie riešila cudzinecká polícia v banskobystrickom mestskom parku.

„Policajti na mieste zistili, že ide o troch mužov a jednu ženu v pokročilom štádiu tehotenstva. Osoby nemali žiaden doklad totožnosti, tvrdili, že sú zo Sýrie,“ uviedol Slivka.

Cudzinecká polícia štvoricu predviedla na oddelenie, kde pre podozrenie z neoprávneného pobytu na území Slovenska nasledoval štandardný postup podľa zákona o pobyte cudzincov.

Zhoršený stav

„Keďže sa zdravotný stav tehotnej ženy pri úkonoch zhoršil, privolali sme rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá na mieste rozhodla o jej prevoze do nemocnice,“ dodal hovorca PPZ.

Preverením osôb v informačnom systéme polícia zistila, že v prípade dvoch nelegálnych migrantov ide o žiadateľov o azyl v Rumunsku. Osoby boli preto umiestnené do zariadenia v Sečovciach. Zvyšné dve osoby požiadali o azyl na Slovensku, polícia ich preto premiestnila na oddelenie azylu PZ v Humennom.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM