Správy

Prezidentka vymenovala do funkcie 12 sudcov: Nové posily budú aj v Bystrici

Od novovymenovaných sudcov prezidentka očakáva, že zásadným spôsobom prispejú k obnove a posilneniu viery v spravodlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka vymenovala do funkcie 12 sudcov: Nové posily budú aj v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok v Prezidentskom paláci vymenovala do funkcie 12 sudcov všeobecných súdov. Hlava štátu vyhlásila, že do sudcovského stavu vstupujú v čase, keď justícia na Slovensku potrebuje zásadnú obnovu.

Čo očakáva prezidentka?

Od novovymenovaných sudcov očakáva, že zásadným spôsobom prispejú k obnove a posilneniu viery v spravodlivosť. „Zvolili ste si ťažké, ale krásne povolanie. Ako málokto môžete pomôcť tomu, aby bola Slovenská republika demokratickým a právnym štátom, ktorý garantuje každému spravodlivosť,“ zdôraznila.

Ďalej uviedla, že prevzatím dekrétu o vymenovaní za sudcu na seba vedome a dobrovoľne prevzali záväzok, že sa zdržia všetkého, čo by mohlo narušiť vážnosť a dôstojnosť ich funkcie. „Ako sudcovia máte ústavou a zákonmi garantovanú nezávislosť. Nie je to však privilégium, ktoré vám bolo úradne pridelené ako vyvolenej osobe. Inštitucionálna a individuálna nezávislosť vyplýva zo skutočnosti, že občania majú právo na zákonného, nezávislého, nestranného a spravodlivého sudcu,“ zdôraznila prezidentka.

Viac o nových bystrických sudcoch sa dočítate na ďalšej strane.

V OBRAZOCH: Prezidentka vymenovala do funkcie sudcov OS Banská Bystrica
3
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM