Jakub Forgács Rôzne

Predpovede sa naplnili, Perinbaba dodala prvý sneh: Pozrite si zimné obrázky z Bystrice a okolia

Ľudia si pod oknami domovov našli biele prekvapenie. Snehové vločky zavítali po prvýkrát v tejto zime aj do Banskej Bystrice a okolia a bielou nádielkou prikryli domy, autá, lúky i stromy.

Ilustračný obrázok k článku Predpovede sa naplnili, Perinbaba dodala prvý sneh: Pozrite si zimné obrázky z Bystrice a okolia
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Niektorých potešil, iní by sa zaobišli aj bez neho. Sneženie pod Urpínom prišlo práve v noci z pondelka na utorok. Takto sme sa mnohí mohli prebudiť do bieleho rána a tešiť sa z bielej snehovej periny.

Náš čitateľ Dominik (21), ktorý študuje na Pedagogickej fakulte Univerzity Mateja Bela, nám poslal fotografiu priamo spred dverí školy na Ružovej ulici. „Ja osobne sneh neznášam, aj keď ten prvý je celkom fajn, pretože ho človek ešte nemá plné zuby,“ priznal Dominik.

Našli sa však aj takí, ktorým snehová prikrývka spríjemnila vstávanie. „Do bieleho rána sa človek určite budí veselšie. Teším sa hlavne na ďalšie sneženie, aby som mohla oprášiť lyže a vybehnúť s kamošmi na svahy v okolí,“ povedala Zuzana z Hornej Mičinej, kde v noci Perinbaba úradovala tiež.

Hoci je prvý sneh mokrý a pomaly sa rozpúšťa, už čoskoro môže napadať ďalší. Podľa predpovedí meteorológov zo SHMÚ u nás aj počas utorka treba očakávať oblačné až zamračené počasie a miestami dážď so snehom alebo sneženie.

Pozrite si zábery prvej snehovej periny v našej fotogalérii!

V Banskej Bystrici a okolí napadol prvý sneh!
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM