Jakub Forgács Správy

Prečo v bystrickej nemocnici OBMEDZILI návštevy? Je za tým COVID, vysvetľuje primár

Nemocnica vysvetlila, že neobmedzuje návštevy zámerne, aby zamedzila stretávať sa ľuďom so svojimi blízkymi.

Ilustračný obrázok k článku Prečo v bystrickej nemocnici OBMEDZILI návštevy? Je za tým COVID, vysvetľuje primár
3
Galéria

Pred vyše týždňom vedenie oddelenia obmedzilo návštevy na Oddelení pneumológie a ftizeológie. „K obmedzeniu návštev dochádza takmer každý rok v chrípkovom období, kedy sa zhoršuje epidemiologická situácia. Nad dôvodom obmedzenia návštev sa zamýšľajú prevažne tí, ktorým je táto možnosť odoprená,“ uviedla nemocnica na sociálnej sieti.

Je za tým COVID

Obmedzenia majú svoje presne stanovené dôvody, aké to sú, vysvetlil primár oddelenia MUDr. Michal Urda, PhD. "Pozvoľný nárast covidových infekcií spôsobil to, že sme pristúpili k redukcii návštev na našom lôžkovom oddelení, práve preto, že populácia našich pacientov je riziková, a pre ťažký priebeh u covidových infekcií je aj ohrozená. Z tohto dôvodu považujeme návštevy za rizikové a preto sme ich obmedzili,“ povedal v rozhovore primár.

„A teda, neobmedzujeme návštevy zámerne, aby sme vám zamedzili stretávať sa so svojimi blízkymi, ale preto, aby sme ich ochránili pred možnou nákazou. Zdravému človeku stačí pri prechladnutí pár dní s paralenom v kľudovom režime. Pacientom by mohla aj obyčajná chrípka či covid, zásadne skomplikovať zdravotný stav oslabený primárnym ochorením,“ vysvetľuje nemocnica. Pamätajte, chránime vašich blízkych.

Prehľad návštevných hodín na lôžkových oddeleniach nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

COVID v bystrickej nemocnic
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM