Ivana Kováčiková Správy

Polícia otvorene: Dočkáme sa na 3 problematických bystrických križovatkách zmien?

Dopravná situácia v meste neraz rozvíri verejnú debatu nielen u vodičov. Ako vnímajú dopravnú situáciu muži zákona? Ktoré úseky v meste pod Urpínom považujú za najproblematickejšie?

Ilustračný obrázok k článku Polícia otvorene: Dočkáme sa na 3 problematických bystrických križovatkách zmien?
Zdroj: TASR

Na základe vašich tipov sme monitorovali problematické križovatky a vy sami ste si zvolili tú najbizarnejšiu. Najbizarnejšou bystrickou križovatkou sa teda podľa hlasovania stal stret Partizánskej cesty s Ulicou 29. augusta. Na druhom mieste ste zvolili Hušták na Námestí H. Vajanského. Do vášho výberu kritických miest sa na treťom mieste umiestnil aj kruháč na Tajovského. Na názor sme sa opýtali aj druhej strany, Dopravného inšpektorátu Policajného zboru Banská Bystrica. Plánujú sa na týchto miestach zmeny?

„Na križovatkách ul. 29. augusta a ul. Partizánska, ako aj na okružnej križovatke na ul. Tajovského, sa nebude meniť dopravné značenie. Dopravný inšpektorát doposiaľ neeviduje predmetné križovatky ako nehodové. Ani poslednú, tretiu spomínanú križovatku ul. Nám. H. Vajanského – Dolná – J. Kráľa, dopravný inšpektorát neeviduje ako nehodovú a teda ani dopravné značenie sa na nej doposiaľ meniť nebude,“ uviedlo Okresné riaditeľstvo PZ Banská Bystrica pre spravodajský portál Bystrica 24.

Nehodovosť na daných úsekoch podľa inšpektorátu nebola potvrdená. Bystričania, ktorí tadiaľto jazdia a spôsobujú im nepríjemnosti, čiastočne zvýšili svoju obozretnosť. Stále však môžeme tieto úseky označiť za kritické. „Problematické miesta, ale nie nehodové, na území Mesta Banská Bystrica sú priechody pre chodcov. Najmä na ul. Nám. Slobody, na ul. ČSA, na ul. Tajovského pri stredných školách (pri zdravotnej a gymnáziu s obchodnou akadémiou) a pri UMB na Tajovského 40, na ul. NĽŠ pod OÚ BB,“ priznalo evidenciu krízových miest riaditeľstvo PZ.

„Do týchto lokalít sa sústreďuje výkon služby. Samozrejme, v rámci možností s prihliadnutím na plnenie prioritných úloh dopravného inšpektorátu na cestách medzinárodného významu, na cestách I. a II. tried s pôsobnosťou na teritóriu celého okresu Banská Bystrica. Na niektorých priechodoch pre chodcov bolo zvýraznené vodorovné, príp. zvislé, dopravné značenie a bola zvýšená intenzita osvetlenia priechodov pre chodcov.“ doplnilo informácie Okresné riaditeľstvo PZ pod ktoré spadá aj dopravný inšpektorát.

Čítajte tiež:

VIDEO: Pestré šialenstvo v uliciach Bystrice. Oficiálne VIDEO z najfarebnej­šieho behu

Bystrickí študenti UMB zabodovali. Trojnásobný úspech v česko-slovenskej konkurencii

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM