Ivana Kováčiková Správy

Bystrickí študenti UMB zabodovali. Trojnásobný úspech v česko-slovenskej konkurencii

Talent a nápady študentom spod Urpína rozhodne nechýbajú. Iba prednedávnom ich pretavili do parádneho úspechu. V čom sa zaradili medzi najlepších?

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí študenti UMB zabodovali. Trojnásobný úspech v česko-slovenskej konkurencii
Zdroj: Webnoviny.sk

Študenti Univerzity Mateja Bela v Bystrici aj tento rok úspešne reprezentovali Fakultu prírodných vied na 17. ročníku súťaže Česko-slovenskej ŠVOČ 2016 v matematike a informatike. Súťaž študentov vysokých škôl vo vedeckej činnosti sa uskutočnila koncom mája na Vysokom učení technickom v Brne.

„Úspešne sa umiestnili tri práce z FPV UMB v konfrontácii s najlepšími študentmi KU Praha, ČVUT Praha, VUT Brno, FMFI UK Bratislava, FIIT STU Bratislava. V kategórii matematická analýza -teória a priestory funkcií a teória diferenciálnych a integrálnych rovníc sa na 3. mieste umiestnil Miroslav Výbošťok z katedry matematiky. V kategórii matematické štruktúry – teória grafov a kombinatorika na 3. mieste skončila Mária Nedelová tiež z katedry matematiky. V kategórii aplikovaná informatika a softvérové inžinierstvo 3. miesto obsadil Miroslav Kováč z katedry informatiky,“ priblížila referentka marketingovej komunikácie UMB Zuzana Ševčíková.

V rámci súťažného dňa mal každý účastník predniesť referát o svojej práci. Súťažilo sa v dvanástich sekciách. Odborné poroty jednotlivých sekcií vyhodnocovali práce podľa prísnych kritérií. Miroslav Výbošťok získal ocenenie za prácu: Na intervale nekonečná ω-limitná množina s periodickým bodom implikuje podkovu: Priamy dôkaz . Mária Nedelová úspešne obhájila prácu Archimedovské mapy na neorientovateľných plochách a operácie na hypermapách.

Čítajte tiež:

FOTO: V Bystrici vyrástol nový športový park. Navrhli ho priamo študenti UMB

FOTO: V Bystrici sa zišli mladí ekobojovníci. Dočkali sa originálnej odmeny

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM