Jakub Forgács Krimi

PODVODNÍK oklamal ďalšiu seniorku: Neznámemu mužovi odovzdala takmer 43-tisíc EUR

O tom, že sa stala obeťou podvodníkov, sa žena dozvedela až po tom, ako na druhý deň oslovila suseda.

Ilustračný obrázok k článku PODVODNÍK oklamal ďalšiu seniorku: Neznámemu mužovi odovzdala takmer 43-tisíc EUR
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Seniorka odovzdala neznámemu mužovi 42 800 eur. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že prípad sa stal v stredu (22.11) dopoludnia v Banskej Bystrici. „Neznámy muž zavolal 93-ročnej žene, ktorej sa predstavil ako jej sused. Muž tvrdil, že potrebuje peniaze na nákup tovaru,“ uviedli.

Šokujúce zistenie

„93-ročná, dôverčivá pani bola presvedčená, že ide naozaj o jej suseda a tak peniaze vložila do igelitovej tašky a tieto následne pred bytovkou odovzdala cudziemu mužovi, ktorý ju čakal von. Pri tom, ako mu odovzdávala peniaze sa opýtala na „suseda“ a bolo jej povedané, že čaká v taxíku,“ pokračovali policajti.

O tom, že sa stala obeťou podvodníkov sa dozvedela až po tom, ako na druhý deň (23.11) oslovila suseda, ktorému mala peniaze poslať. „Šok prišiel po tom, čo odpovedal, že o žiadnych peniazoch nevie,“ spomenuli.

„Aj toto je jedna z legiend, ktorá „sa zrodila“ v hlavách podvodníkov, a pod ktorou sa snažia od starších ľudí vylákať peniaze. Tí, ktorí máte svojich seniorov, oboznámte ich s touto informáciou,“ dodali policajti so slovami, že v tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin podvodu. Polícia v prípade vykonáva procesné a operatívne úkony.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM