Jakub Forgács Správy

Onedlho začne v Bystrici fungovať dočasná autobuska: Pozrite si ZÁBERY tesne pred jej spustením

Dočasná autobusová stanica pod Urpínom začne fungovať už čo nevidieť. Všetky autobusové spoje sa tak presunú na parkovisko Mičinská cesta, ktoré za posledné týždne prešlo veľkou premenou. Presvedčiť sa o tom môžete na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho začne v Bystrici fungovať dočasná autobuska: Pozrite si ZÁBERY tesne pred jej spustením
Zdroj: Dnes24.sk

Od nedele spustí Dopravný podnik mesta Banská Bystrica prevádzku dočasnej autobusovej stanice. Všetky autobusové spoje, ktoré ešte dnes využívajú pôvodnú AS, sa presunú na parkovisko Mičinská cesta. Chátrajúci strašiak mesta, ako sa dlhodobo autobusová stanica v meste pod Urpínom označuje, sa na najbližší rok uzavrie a nebude poskytovať cestujúcej verejnosti žiadne služby.

„Som veľmi rád, že môžeme Banskobystričanom vyslať pozitívnu správu o tom, k čomu sme sa zaviazali na tlačovej konferencii v januári. Otvárame dočasnú autobusovú stanicu, ktorá je prvým predpokladom na to, aby sme mohli začať s búracími prácami a výstavbou novej autobusovej stanice. Vybavenie dočasnej stanice je oproti tej súčasnej až nadštandardné. Som presvedčený, že spĺňa všetky parametre a obyvatelia i návštevníci mesta budú spokojní. Verím, že aj keď sa vzdialenosť stanice o niečo predĺžila, vybrali sme najlepšie možné riešenie,“ povedal primátor mesta Ján Nosko.

Aj napriek zdĺhavým administratívnym procesom a potrebným stavebným povoleniam, práce na dočasnej autobusovej stanici v týchto dňoch finišujú. Za krátky čas sa podarilo vytvoriť miesto, ktoré denne poslúži stovkám dopravcov a cestujúcich.

„Počnúc prvým novembrovým dňom sme pripravení prijímať na tomto mieste vozidlá všetkých dopravcov tak, ako sme sa zmluvne zaviazali. Opravili sme povrch celého parkoviska, doplnili verejné osvetlenie, vybudovali ochranu proti znečisteniu vôd, novú kanalizáciu, prípojky vody, elektriky. Zároveň sa doplnili označníky, cestovné poriadky, vymedzili sme parkovacie plochy pre autobusy a taxislužby. Na dočasnej autobusovej stanici nechýba celé zázemie dopravnej kancelárie, čakárne pre takmer šesťdesiat cestujúcich, sociálne zariadenia i miestnosti pre vodičov a strážnu službu,“ hovorí Miroslav Snopko, riaditeľ DPMBB.

Investor bude môcť začať s búracími prácami chátrajúcej autobusovej stanice až vtedy, akonáhle budú vydané všetky potrebné stavebné povolenia.

Foto: Mesto Banská Bystrica

FOTO: Dočasná autobuska tesne pred spustením
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM