Správy

Zvolenčanov čakajú OBMEDZENIA: Oprava prahu pre spomalenie potrvá týždne

Dlažbu, ktorá bola doteraz položená na prahu, nahradia 25 centimetrov hrubou vrstvou červeného betónu.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanov čakajú OBMEDZENIA: Oprava prahu pre spomalenie potrvá týždne
Zdroj: Mesto Zvolen

Mesto Zvolen obnoví prah pre spomalenie Kozáčekovej, na ktorom je priechod pre chodcov smerom na Trhovú ulicu. Práce naplánovali od začiatku júla a ukončené by mali byť do konca augusta. Informoval o tom hovorca Zvolena Martin Svatuška.

V dvoch etapách

Ako ďalej uviedol, dlažbu, ktorá bola doteraz položená na prahu, nahradia 25 centimetrov hrubou vrstvou červeného betónu. Ten by mal podľa hovorcu nápor váhy autobusov a osobných áut vydržať dlhšie v porovnaní s doterajšou dlažbou. Podotkol, že oprava bude v dvoch etapách. „V prvej budú pracovať v smere jazdy z pravej časti stavebného prahu spoločne s autobusovým zálivom. Druhá etapa opráv bude v ľavej časti prahu,“ povedal vedúci odboru dopravy mesta Pavel Brťka.

Svatuška priblížil, že pre letné obdobie sa mesto rozhodlo pre nižšiu frekvenciu autobusovej dopravy, ktorá v tomto úseku jazdí počas dňa nepretržite. „V období letných školských prázdnin sú spoje mestskej hromadnej dopravy o niečo menej frekventované, preto je práve leto ideálnou príležitosťou na túto rozsiahlu opravu,“ zdôraznil Brťka.

Viac o tom, s akými obmedzeniami treba počítať, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM