Hokej

Zvolenčania na Spiši bodovali naplno: Výsledok však bol poriadne tesný

Hokejisti majstrovského HKM Zvolen vyhrali v piatkovom zápase 12. kola Tipos extraligy na ľade nováčika HK Spišská Nová Ves 4:3.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania na Spiši bodovali naplno: Výsledok však bol poriadne tesný
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zvolen poslal do vedenia v 6. minúte Csányi. V 12. minúte neúmyselný faul Nováka znamenal presilovku hostí, do ktorej prišlo ďalšie vylúčenie a hostia mali k dispozícii 120-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Ďalší gól sa im však nepodarilo dosiahnuť.

V druhej tretine začali Zvolenčania lepšie a v 24. minúte už viedli 3:0 vďaka zásahom Diakova a Csányiho, ktorý sa v zápase presadil už druhýkrát. V 28. minúte po faule Vartovníka hostia využili presilovku zásluhou Kriegera a zvýšili na 4:0. Domáci spresnili hru, boli aktívnejší a odmenou pre nich bol gól Nieminena. Ten ich povzbudil, zvolenský brankár Rahm bol pod väčším tlakom.

Tretia tretina sa začala úspešne pre domácich, keď po 38 sekundách Rapáč znížil na 2:4. Iniciatíva bola na hokejkách domácich. V 58. minúte gólom Hamráčka zdramatizovali zápas, necelé dve minúty pred koncom hrali power play, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM