Hokej

Zvolen má náhradu za Huntebrinkera: Nová posila už hrala aj v NHL

Pre 24-ročného centra pôjde o prvú skúsenosť s európskym hokejom.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen má náhradu za Huntebrinkera: Nová posila už hrala aj v NHL
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vedenie extraligového hokejového klubu HKM Zvolen angažovalo amerického útočníka Drakea Rymshu. Reagovalo tak na nečakané rozhodnutie Michaela Huntebrinkera, ktorý ukončil kariéru.

„Od Rymshu očakávame, že bude pravidelne bodovať a stane sa lídrom nášho útoku,“ uviedol generálny manažér Ladislav Čierny pre klubovú webstránku.

Pre 24-ročného centra pôjde o prvú skúsenosť s európskym hokejom. „Už pred sezónou 2022/2023 sme o neho mali veľký záujem, ale ešte nechcel odísť do Európy. Ani tento rok to nevyzeralo nádejne, ale nakoniec sme ho dokázali presvedčiť. Ide o veľmi konštruktívneho hokejistu s dobrou strelou a korčuľovaním,“ prezradil skaut HKM Zvolen Patrik Ryba. Rymsha, ktorého brat River v minulosti pôsobil v Detve a Poprade, odohral doterajšiu kariéru v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL. V roku 2017 ho zo 138. miesta draftoval klub Los Angeles Kings. V jeho drese sa 13. mája 2021 dočkal debutu v NHL, keď odohral 13 minút v zápase proti Coloradu.

V základnej časti sezóny 2022/2023 bol tretí najproduktívnejší hráč tímu Fort Wayne Komets v ECHL. V 58 zápasoch nazbieral 58 bodov za 24 gólov a 34 asistencií. Priemer bod na zápas si udržal aj v play off, keď v piatich dueloch 5-krát asistoval.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM