Jakub Forgács Krimi

Žena kričala, že už ide jej vlak: HRDINOVIA v uniformách opísali DRAMATICKÝ boj o život, FOTO

Nešťastnú ženu na moste najskôr chytil okoloidúci, po chvíli ju však už nevládal držať. Zasiahnuť museli mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Žena kričala, že už ide jej vlak: HRDINOVIA v uniformách opísali DRAMATICKÝ boj o život, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestskí policajti prijali hlásenie, že na moste ponad železničnú trať na Dobronivskej ceste vo Zvolene sa nachádza žena, ktorá z neho chce skočiť. Prvé informácie o prípade sme priniesli už prednedávnom. "Okamžite sme na miesto vyslali hliadku, ktorej členovia mali preveriť hlásenie a v prípade potreby podať pomocnú ruku,“ hovorí náčelník mestskej polície Jozef Záchenský. Úlohu splnili policajti doslova. Zachytili 48-ročnú ženu a pomohli aj vysilenému mužovi, ktorý by ju viac neudržal.

Práve Martin Jaso a Ján Kalman ju napokon dostali späť na most.

Dramatické chvíle

„Už keď sme sa blížili k miestu, bolo nám jasné že situácia je vážna. Žena stála na vonkajšej strane mosta a držal ju okoloidúci. Napätie ešte viac vzrástlo, keď žena spozorovala prichádzajúci vlak. Kričala, že už ide jej vlak a bola odhodlaná skočiť. Ak by sa jej podarilo vytrhnúť sa nám z rúk, je veľmi pravdepodobné, že by svoju hrozbu naplnila,“ hovorí Jaso.

„Našťastie sa nám ju podarilo udržať a následne dostať ponad zábradlie späť na bezpečnú stranu mosta. Ďakujeme aj kolegyni zo štátnej polície, ktorá nám v tom pomohla. Na moste sme potom rozrušenú ženu upokojovali až do príchodu zdravotníckych záchranárov, ktorých sme privolali,“ dodáva Kalman.

Hrdinstvo či samozrejmosť?

Napriek tomu, že sa zvolenským mestským policajtom podarilo zachrániť ľudský život, oni to berú ako samozrejmosť. „V prvom rade sme radi, že sme sa na miesto dostali včas, išlo o sekundy, ktoré delili ženu od tragédie. Potom už sme robili len to, čo by na našom mieste azda urobil každý. Prajeme pani, aby sa čo najskôr zotavila a najmä, aby opäť našla chuť do života,“ zhodli sa obaja zvolenskí mestskí policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Žena mala v úmysle skočiť z mosta
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM