Správy

Zber komunálneho odpadu vo Zvolene čaká ZMENA: Týka sa právnických osôb a podnikateľov

Mesto očakáva zníženie množstva smetí, ktoré ukladajú na skládku odpadu. Cieľom je tiež znížiť frekvenciu ich vývozu.

Ilustračný obrázok k článku Zber komunálneho odpadu vo Zvolene čaká ZMENA: Týka sa právnických osôb a podnikateľov
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zvolen zmení systém zberu komunálneho odpadu pre právnické osoby a podnikateľov. Rozhodli o tom zvolenskí poslanci na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

Obmena spočíva v zavedení neváženého množstvového zberu zmesového komunálneho odpadu. Mesto očakáva zníženie množstva smetí, ktoré ukladajú na skládku odpadu. Cieľom je tiež znížiť frekvenciu ich vývozu. Samospráva tiež chce novým systémom zvýšiť záujem právnických osôb podnikateľov o triedenie odpadu. „To môže mať vplyv na vyššie percento jeho triedenia a následne nižší poplatok za uloženie smetí na skládku,“ objasňuje s tým, že zmena systému bude od 1. januára 2025.

Mesto upozorňuje, že ľudia, ktorých sa to týka, sú povinní prihlásiť sa k odvozu takéhoto odpadu. Pre zapojenie sa do nového systému musia do 31. marca 2024 doručiť na mestský úrad vypísané tlačivo. Ním sa na oddelení miestnych daní priznajú k poplatkovej povinnosti. „Poplatok za zber komunálneho odpadu podľa toho prihlásenia bude predmetom úpravy príslušného všeobecne záväzného nariadenia pred koncom roka 2024,“ povedal pred poslancami referent odboru výstavby a životného prostredia Maroš Hrádela.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM