Hokej

Vo Zvolene došlo k poriadnej gólovej prestrelke: Spišiaci však mali navrch

Hokejisti HKM Zvolen prehrali v nedeľnom dueli 23. kola Tipos extraligy na domácom ľade s HK Spišská Nová Ves prekvapujúco 4:6. Úradujúci majster dokázal vyrovnať z 1:4 na 4:4, no koncovku zápasu nezvládol.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene došlo k poriadnej gólovej prestrelke: Spišiaci však mali navrch
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Spišiakom vyšla prvá tretina, už v 2. min sa ujali vedenia zásluhou presilovkového gólu Beaudryho, ktorý dorazil do siete puk odrazený od mantinelu. Hostia sa potom ubránili v dvoch oslabeniach a v 11. mohli pridať druhý gól, no v prečíslení 3 na 1 Rapáč namieril iba do ramena Rahma. HKM sa dočkal vyrovnania v 13. min po strele Kubku a teči Jedličku, no do kabín išli s tesným náskok predsa len Spišiaci, po vydarenej kombinácii sa presadil Salituro.

V úvode druhej dvadsaťminútovky hostia naďalej prekvapujúco dirigovali hru. Po góloch Majdána a Giľáka viedli už 4:1 a s domácimi to nevyzeralo dobre. Zvolenčania sa dokázali dostať späť do hry vďaka dvom využitým presilovkám. V 34. min prestrelil Melicherčíka švihom Roy a o dve minúty neskôr znížil na 3:4 strelou z prvej Leskinen.

Zvolen odštartoval tretiu tretiny náporom, s jasnou snahou o vyrovnanie. Veľkú šancu zahodil Mikúš, ale v 43. min už skóroval z dorážky Jedlička a v početnej výhode vyrovnal na 4:4. V 48. min však hostia predviedli peknú kombinačnú akciu, ktorá vyvrcholila gólom Giľáka a Spišiaci opäť viedli. To s domácimi zamávalo. HKM v závere vsadil všetko vabank, odvolal Rahma z bránky a skúsil to v šestici, no vyrovnanie mu to neprinieslo. Naopak Kuru do prázdnej bránky spečatil výsledok na koenčných 6:4.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM