Správy

V Pliešovciach vyrástlo nové zdravotné stredisko: Aké ambulancie tam nájdete? FOTO

Vybudovaním strediska sa zlepší dostupnosť asi 2 300 obyvateľov obce k zdravotnej starostlivosti, keďže doteraz boli lekári roztrúsení na niekoľkých miestach.

Ilustračný obrázok k článku V Pliešovciach vyrástlo nové zdravotné stredisko: Aké ambulancie tam nájdete? FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Poliak

Nové zdravotné stredisko, respektíve centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) sprevádzkujú v prvom polroku 2022 v obci Pliešovce v okrese Zvolen. Tamojšia samospráva získala na jeho výstavbu príspevok z Ministerstva zdravotníctva SR.

Budovu postavili v samotnom centre obce s nákladmi vo výške približne 808-tisíc eur. „Z toho stavebné práce stáli približne 647-tisíc eur, zvyšok tvorí nákup zariadenia do interiéru a zdravotnej techniky,“ priblížil starosta Štefan Sýkora. K objektu prináleží aj parkovisko pre zhruba 20 vozidiel, ktoré môže večer a počas víkendov slúžiť návštevníkom susedného kultúrneho domu.

V stredisku by mali byť všeobecný lekár, pediater, gynekológ a špecialista. „Mal by tam byť aj zubár. Momentálne však hľadáme nového, keďže ten náš nedávno umrel,“ pripomenul starosta.

Vybudovaním strediska sa zlepší dostupnosť asi 2 300 obyvateľov obce k zdravotnej starostlivosti, keďže doteraz boli lekári roztrúsení na niekoľkých miestach. Starosta tiež očakáva, že sa zvýši aj kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti a zlepší celkový zdravotný stav miestneho obyvateľstva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Pliešovciach vyrástlo nové zdravotné stredisko
2
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Poliak
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM