Rôzne Správy

V novembri, pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí, s

Ilustračný obrázok k článku V novembri, pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí,
s
15
Galéria
Zdroj: TASR

V novembri, pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí, sú po celom svete, naplánované špeciálne akcie a podujatia. „Snažia sa upozorniť na vážny a rastúci problém predčasných pôrodov a ponúknuť tak nádej rodinám, ktoré sú tým zasiahnuté,“ uviedla Ľubica Kaiserová z Občianskeho združenia Malíček, ktoré podporuje rodiny s predčasne narodenými deťmi a poskytuje informácie, poradenstvo a rôzne formy podpory v zložitej životnej situácii.

Jednou z aktivít, ktorými svet tento deň oslavuje, je nasvecovanie významných objektov, budov, pamiatok a monumentov, purpurovo farbou – oficiálnou farbou svetového dňa predčasne narodených detí. „V priebehu novembra tak môžeme každoročne vidieť purpurovú Empire State Building, purpurové Niagarské vodopády, alebo purpurový Bratislavský hrad. Minulý rok svietili na Slovensku na purpurovo objekty aj v Prešove, Nitre, Martine a Košiciach,“ pokračovala.

„Zvolenský zámok isto pritiahne pozornosť verejnosti a pomôže tak zvýšiť povedomie o kríze v problematike predčasných pôrodov. Vzhľadom na štátny sviatok 17. november u nás, by sme radi nasvietenie pamiatok na Slovensku spustili 16. novembra od 17:00 do rána 17. novembra,“ dodala Kaiserová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM