Jakub Forgács Správy

V Banskobystrickom kraji otvorili NOVINKU: Mladým dáva priestor na rozvoj potenciálu, FOTO

Welcome Hub by sa dal stručne charakterizovať ako moderný a inovatívny koncept práce so študentmi. Ako funguje?

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji otvorili NOVINKU: Mladým dáva priestor na rozvoj potenciálu, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Úplne prvý Welcome Hub Banskobystrického kraja (BBSK) v stredu slávnostne otvorili na Technickej univerzite vo Zvolene. BBSK o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že slúžiť bude študentom ako miesto neformálneho stretávania ale aj priestor, v ktorom budú môcť pod vedením skúsených mentorov a úspešných podnikateľov napredovať.

Moderný a inovatívny

Welcome Hub by sa dal stručne charakterizovať ako moderný a inovatívny koncept práce so študentmi. Spolupracuje na ňom banskobystrická župa, Rozvojová agentúra BBSK, TUZVO a spoločnosti Kronospan a Continental.

„Ide o prvý model interakcie so študentami tohto druhu na Slovensku, kde priamo pôsobí Inovačné centrum Banskobystrického kraja v spolupráci s Technickou univerzitou vo Zvolene. Priestor bude študentom poskytovať kvalitné prostredie pre rozvoj ich potenciálu, podporu duševného zdravia, rozvoj digitálnych a jazykových zručností, osobnostný rozvoj. Ponúka tiež prepojenia na biznis sféru, kultúrne podujatia a mnoho ďalšieho,“ hovorí autorka myšlienky a riaditeľka Rozvojovej agentúry BBSK Janka Pálková.

Vedomosti aj pracovné ponuky

Študenti môžu už teraz navštíviť Welcome Hub každý deň počas otváracích hodín medzi desiatou až štrnástou hodinou, alebo sa prihlásiť na plánované rozvojové aktivity formou registračného systému. Spolu s odbornými lektormi a mentormi majú možnosť bezplatne naberať vedomosti potrebné pre ich budúcnosť či kvalitné uplatnenie sa na trhu práce. Rovnako môžu získať zaujímavé prepojenia na firmy v regióne formou stáží, brigád ale aj plnohodnotných pracovných ponúk a projektov.

„Je to nový a ďalší projekt, ktorým sa náš kraj snaží nachádzať, iniciovať a rozvíjať potenciál, ktorý tu máme. Ale aj vyrovnávať hendikepy, ktoré nesporne v kraji tiež máme. V ostatných rokoch BBSK rozbehol centrá práce s mládežou SPACE, ktoré v siedmich mestách poskytujú pomoc a podporu mladým ľuďom. Manažujeme centrá kariéry, založili sme krajské inovačné centrum a podporujeme už u študentov rozvoj podnikavosti a potenciálu. Aj takto sa snažíme vytvárať podmienky, aby čo najviac mladých zostávalo po ukončení svojho štúdia tu, v Banskobystrickom kraji,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Zábery z nového Welcom Hubu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Otvorenie prvého Welcome Hubu Banskobystrického samosprávneho kraja
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM