Jakub Forgács Správy

Prídu Zvolenčania o viaceré oddelenia nemocnice? Veľké obavy vystriedala nádej

V prípade, že by sa nemocnica stala komunitnou, zrušené by podľa jej slov boli interné, neurologické, chirurgické, gynekologicko – pôrodnícke oddelenie, lôžkové OAIM a detské oddelenie.

Ilustračný obrázok k článku Prídu Zvolenčania o viaceré oddelenia nemocnice? Veľké obavy vystriedala nádej
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Aká bude budúcnosť Nemocnice AGEL Zvolen po novej reforme nemocníc? „Len z medializovaných informácií vieme, že kategorizovanie nemocníc by sa z rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR malo presunúť až na koniec roka 2022 a že Nemocnica AGEL Zvolen by mala zostať regionálnou nemocnicou, oproti pôvodnému zámeru zaradiť ju medzi komunitné,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Martina Pavliková, riaditeľka Odboru vonkajších vzťahov a marketingu AGEL SK.

Prebehli viaceré rokovania

Vedenie nemocnice podľa jej slov hneď od začiatku medializovaných informácií o pripravovanej optimalizácii siete nemocníc realizovalo viacero stretnutí a rokovaní na úrovní mesta a kraja s vysvetľovaním aktuálneho stavu a chodu Nemocnice AGEL Zvolen a predovšetkým snahy o zachovanie jej terajšieho charakteru. „Riaditeľka nemocnice sa osobne zúčastnila na tlačovej besede mesta a starostov spádovej oblasti, rovnako bola účastná aj na zasadnutí mestského zastupiteľstva, kde boli pozvaní aj poslanci BBSK,“ pokračovala.

„Vedenie nemocnice a celej Skupiny AGEL k téme optimalizácie absolvovalo viaceré rokovania na MZ SR, kde sa vecnými a odbornými argumentami snažili zachovať terajší charakter nemocnice,“ pokračovala Pavliková.

Viac o tom, čo hrozilo v prípade, že by sa zvolenská nemocnica stala komunitnou, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM