Správy

Povodniam v Slatine môže odzvoniť: Obstarávanie na opatrenia však stále nie je ukončené

Starostka Zvolenskej Slatiny Mária Klimentová pripomenula, že obec je pri prívalových dažďoch roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok.

Ilustračný obrázok k článku Povodniam v Slatine môže odzvoniť: Obstarávanie na opatrenia však stále nie je ukončené
Zdroj: TASR

Verejné obstarávanie na uskutočnenie stavebných prác na protipovodňové opatrenia na rieke Slatina v obci Zvolenská Slatina v okrese Zvolen stále nie je ukončené. Ako ďalej uviedol hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák, v súčasnosti pokračuje vyhodnocovanie predložených ponúk uchádzačov na zhotoviteľa stavby.

Ohrozovaná povodňami

Pre tento projekt bola podaná žiadosť o poskytnutie nenávratných finančných prostriedkov (NFP). „Po jej schválení bola podpísaná Zmluva o poskytnutí NFP,“ spomenul.

Starostka Zvolenskej Slatiny Mária Klimentová pripomenula, že obec je pri prívalových dažďoch roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok. Všetky pretekajú stredom obce. „Samospráva však protipovodňové opatrenia robiť nemôže, pretože nie je správcom vodných tokov. Investorom tak bude Slovenský vodohospodársky podnik,“ zhrnula a doplnila, že projekt pozostáva z vybudovania protipovodňových valov v najohrozova­nejších častiach obce. „Ak sa ochranné protipovodňové opatrenia na rieke Slatina podarí uskutočniť, určite splnia účel,“ ukončila starostka.

Viac o projekte sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM