Krimi

OBMEDZENIE pre HAZARD vo Zvolene: V ktorých dňoch bude platiť ZÁKAZ?

Dôvodová správa v materiáli, ktorý schválili poslanci, uvádza, že vo Zvolene je v súčasnosti 15 herní a jedno kasíno, kde je približne 240 prístrojov a technických zariadení.

Ilustračný obrázok k článku OBMEDZENIE pre HAZARD vo Zvolene: V ktorých dňoch bude platiť ZÁKAZ?
Zdroj: Unsplash.com

Zákaz prevádzkovania hazardných hier na území mesta Zvolen bude od nového roka platiť v rovnakých dňoch ako v tomto roku. Zhodli sa na tom zvolenskí mestskí poslanci na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva schválením všeobecne záväzného nariadenia (VZN).

Možnosť zakázať prevádzkovanie hazardných hier na území obce v určitých dňoch nad rámec zákonom stanoveného zákazu (Veľký piatok, 24. a 25. 12.) povoľuje mestám zákon o hazardných hrách. Samospráva tak môže zakázať prevádzkovanie hazardných hier na svojom území počas maximálne 12 dní, VZN je však potrebné každoročne obnovovať. Môžu to byť cirkevné, štátne sviatky alebo to môže platiť počas verejného podujatia v meste. V súčasnosti sú to vo Zvolene napríklad 1. a 6. január, 17. november i 26. december.

Dôvodová správa v materiáli, ktorý schválili poslanci, uvádza, že vo Zvolene je v súčasnosti 15 herní a jedno kasíno, kde je približne 240 prístrojov a technických zariadení. Príjem z odvodov do rozpočtu mesta za rok 2020 predstavoval sumu 353 545 eur, za rok 2021 vo výške 292 108 eur. V roku 2022 to bolo 259 517 eur. Za prvý polrok tohto roka to bolo podľa správy 85 072 eur. Mestský úrad vo Zvolene tvrdí, že v súčasnosti neeviduje žiadne sťažnosti alebo podnety na hazardné hry.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM