Jakub Forgács Správy

Na urgente zvolenskej nemocnice bolo na Štedrý deň rušno: Koľko pacientov má COVID-19?

Pacienti s koronavírusom vo zvolenskej nemocnici ubúdajú veľmi pomaly. Zdravotníci však počas sviatkov nemali robotu len s nimi.

Ilustračný obrázok k článku Na urgente zvolenskej nemocnice bolo na Štedrý deň rušno: Koľko pacientov má COVID-19?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Nemocnica AGEL Zvolen má za sebou prvú časť najkrajších sviatkov v roku. Prívlastok najkrajšie však v nemocnici tento rok určite ide ruka v ruke aj s označením najťažšie. Nemocnica prepustila do domáceho ošetrenia všetkých pacientov, ktorým to zdravotný stav dovolil, napriek tomu mali zdravotníci plné ruky práce a boli v permanentnom nasadení pre vyše 60 pacientov s koronavírusom a ďalších 105 necovidových pacientov. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK

Keďže návštevy v nemocnici sú naďalej kvôli pandémii zakázané, lekári a sestry v službách pacientom tento rok podľa slov Pavlikovej nahrádzali láskavým slovom, pohladením a pochopením s malými drobnosťami aj príbuzných.

Minimálny úbytok

"Tri vianočné sviatky sme zvládli, aj keď sme mali v práci oveľa viac kolegov ako po minulé roky. Moja veľká vďaka im patrí za to, že statočne, bez ohľadu na sviatky i vlastné rodiny stále odhodlane bojujú za životy a zdravie všetkých našich pacientov, aj keď tí s koronavírusom teraz prevládajú,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Ich počet za tri sviatočné dni klesol len minimálne.

"Zo 65 pacientov, ktorých sme mali na covid oddelení počas Štedrého dňa sa dnes ich počet znížil na 63. Z toho 54 pacientov leží na lôžkach s pripojením na kyslík, jeden pacient je na chirurgii, sedem na vysoko prietokovom kyslíku a stav jedného pacienta si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla Ing. Veselá.

O tom, koľko pacientov prijali počas Štedrého dňa na urgente, sa dozviete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM