Správy

Kto bude KOSIŤ Zvolen v najbližších rokoch? Mesto vyhlási SÚŤAŽ na údržbu verejnej zelene

Zámer je viazaný na zabezpečenie kosenia verejných plôch vo Zvolene s predpokladanou hodnotou zákazky 1 229 013 eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku Kto bude KOSIŤ Zvolen v najbližších rokoch? Mesto vyhlási SÚŤAŽ na údržbu verejnej zelene
Zdroj: Mesto Zvolen

Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na údržbu mestskej verejnej zelene na roky 2024 až 2027 za viac ako milión eur. Rozhodli o tom zvolenskí mestskí poslanci na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

Kto bude kosiť?

Zámer je viazaný na zabezpečenie kosenia verejných plôch vo Zvolene s predpokladanou hodnotou zákazky 1 229 013 eur bez DPH. Výsledkom bude uzavretie dohody na obdobie 48 mesiacov. „Požadovaná je kosba plôch so zberom pokosenej trávy alebo s mulčovaním. Druh kosby je vyšpecifikovaný na mapách a tiež bude upravovaný podľa skutočných potrieb,“ pripomína samospráva v materiáli pre poslancov. Poskytovanie služieb je naplánované od januára nového roka do konca decembra roku 2027.

Vedúci odboru výstavby a životného prostredia zvolenského mestského úradu Maroš Hrádela objasnil, že časť mesta kosí komunálne stredisko, čo je približne 600-tisíc štvorcových metrov. Ďalších 270-tisíc štvorcových metrov má na starosti zvolenský lesný podnik. Zostávajúce plochy, ktorých je vyše 780-tisíc štvorcových metrov, plánuje samospráva zabezpečiť dodávateľom.

Kosením v meste sa zvolenské mestské zastupiteľstvo tento rok zaoberalo aj na svojom májovom zasadnutí. Poslanci sa na jar zhodli na tom, že samospráva ukončí spoluprácu s doterajším dodávateľom kosenia, pretože ich práca nebola v požadovanej kvalite ani čase.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM