Jakub Forgács Krimi

Hrozivý objav v okrese Zvolen: Na jednom mieste našli desiatky mín a granátov, FOTO

Munícia podľa slov mužov zákona pravdepodobne pochádza z obdobia II. svetovej vojny.

Ilustračný obrázok k článku Hrozivý objav v okrese Zvolen: Na jednom mieste našli desiatky mín a granátov, FOTO
5
Galéria

Na linke 158 prijala polícia oznámenie o náleze munície v okrese Zvolen. Po tomto oznámení operačný dôstojník na miesto okamžite vyslal policajnú hliadku, ktorá miesto nálezu zabezpečila až do príchodu krajského pyrotechnika. Krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Stovky kusov

„Pyrotechnik na mieste našiel 214 ks delostreleckých granátov, 64 ks delostreleckých mín, 17 ks delostreleckých striel a 65 ks delostreleckých nábojov rôzneho kalibru. Munícia pravdepodobne pochádza z obdobia II. svetovej vojny a pyrotechnikom bola za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzatá k zneškodneniu,“ uviedli muži zákona.

V prípade nálezu, ktorý by mohol byť muníciou, upozornili policajti občanov, aby v žiadnom prípade s týmto nálezom nemanipulovali.

„Nález je nutné čo najskôr oznámiť, tak ako to urobil občan v tomto prípade. V súvislosti s neodbornou manipuláciou ľudí s nájdenou pyrotechnikou už bolo v minulosti zaznamenaných veľa úrazov, či smrteľných zranení. Policajný pyrotechnik sa postará o odborné prevzatie a likvidáciu takejto hrozby. Zaistená munícia sa likviduje výbuchom vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V okrese Zvolen našli desiatky mín a granátov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM