Správy Samospráva

Dobrá Niva má na rok 2022 viacero plánov: Medzi prioritami je aj dokončenie bytovky

Obec neďaleko Zvolena nebude zaháľať ani v nasledujúcom roku. Starosta predstavil aktuálne plány.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá Niva má na rok 2022 viacero plánov: Medzi prioritami je aj dokončenie bytovky
Zdroj: TASR

Dokončenie prestavby domu služieb na bytový dom, oprava chodníka na ulici 8. marca a začatie realizácie výstavby novej oddychovej zóny s prvkami detského ihriska – to sú aktuálne plány vedenia obce Dobrá Niva v okrese Zvolen, ktoré by chceli zrealizovať v tomto roku. Uviedol to starosta Milan Jakubík.

„V bytovom dome vznikne osem bytov, ktoré by sme chceli hneď po dokončení naplniť užívateľmi. Ešte pred začiatkom výstavby novej oddychovej zóny chceme dať vypracovať urbanistickú štúdiu a následne projekt,“ priblížil plány starosta. Ako dodal, na prvú etapu budovania oddychovej zóny je v obecnom rozpočte vyčlenených 50-tisíc eur.

„Okrem toho sme požiadali envirofond o polmiliónovú dotáciu na dobudovanie čistiarne odpadových vôd. Ak budeme úspešní, novú čistiareň chceme následné prepojiť s tou starou,“ uviedol starosta. Dnes je podľa neho napojených na kanalizáciu asi len tretina z približne 1 900 obyvateľov Dobrej Nivy, pričom v pláne sú ďalšie etapy jej výstavby. Novovybudovaná čistiareň odpadových vôd by už mala zvládnuť aj objemy pripravovanej kanalizácie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM