Tlačové správy

Deň otvorenia novej škôlky a jaslí na Západe sa blíži, Blooming Kids pozýva na DOD

Posledné mesiace boli na sídlisku Západ poriadne rušné. Zakladatelia škôlky Blooming kids si aj napriek všetkým okolnostiam zaumienili v priebehu 4 mesiacov kompletne zrekonštruovať budovu bývalej Jednoty.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorenia novej škôlky a jaslí na Západe sa blíži, Blooming Kids pozýva na DOD
5
Galéria

Premenili ju na úžasné priestory budúcej materskej škôlky a jaslí. O tom, že sa im podaril priam zázrak sa môžete presvedčiť sami na Dňoch otvorených dverí, ktoré pripravujú pre všetkých rodičov a ich detičky.

Zdroj: YouTube.com

Súkromná škôlka a jasle Blooming Kids je špecifické svojou orientáciou vzdelávania na dva jazyky, konkrétne na slovenčinu a angličtinu. Týmto štýlom vzdelávania sa riadi k menšej časti detských centier na Slovensku. Jedná sa o predškolské zariadenie s jasličkami, čiže je určené pre deti už od 1 roka až do 6 rokov.

Hlavnou ideou detského centra Blooming Kids je poskytnúť svojim klientom, a najmä ich detským ratolestiam, šťastné a kreatívne prostredie plné množstva rôznych príležitostí. Svojou činnosťou chcú zabezpečiť, aby sa každému dieťaťu poskytli rôznorodé aktivity a zážitky, vďaka ktorým sa bude môcť rozvíjať, napredovať a naplniť svoj potenciál. Tiež si uvedomujú, že každé dieťa je jedinečné a zaslúži si individuálny prístup, pričom sú prvoradé jeho potreby, tempo vývoja a učenia, a najmä emocionálna pohoda.

Priestor na učenie, oddych a zábavu

Podľa slov riaditeľky centra Mgr. Zuzany Šramkovej Minárikovej je ich víziou priniesť nový, efektívny a moderný trend do predškolskej výchovy. Riaditeľka si myslí, že výchovno-vzdelávací systém na Slovensku potrebuje radikálnu obmenu, ktorú sa rozhodli začať práve od seba. Túto obmenu chcú docieliť svojím výchovno-vzdelávacím programom Hviezda, ktorý je založený na štyroch pedagogických prístupoch a programoch – EYFS, Montessori, Emmi Pikler, Reggio Emilia.

Programom EYFS chcú dosiahnuť kvalitné vzdelávanie a rozvoj v ranom detstve so silným zameraním na individuálnu komunikáciu s dieťaťom a jeho rodinou v bezpečnom prostredí detského centra.

V rámci prístupu Marie Montessori kladú pedagógovia silný dôraz na hlboký rešpekt k deťom, uvedomujú si jedinečnosť každého dieťaťa, jeho slobodu výberu a pohybu, dbajú na nápravu vlastných chýb a prácu vlastným tempom.

V rámci prístupu Marie Montessori kladú pedagógovia silný dôraz na hlboký rešpekt k deťom, uvedomujú si jedinečnosť každého dieťaťa, jeho slobodu výberu a pohybu, dbajú na nápravu vlastných chýb a prácu vlastným tempom.Bezpečným putom medzi dieťaťom a dospelým, zabezpečením fyzického a psychického zdravia dieťaťa a budovaním medziľudských vzťahov sa pedagógovia zaoberajú v rámci prístupu Emmi Pikler.

Posledný program, Reggio Emilia, sa zameriava na dieťa po stránke budovania rešpektu voči iným, učeniu zodpovednosti a fungovania v rámci komunity prostredníctvom skúmania, objavovania a rôznych hier.

Okrem učenia však deti v centre Blooming Kids čakajú aj voľnočasové aktivity, ako pobyt vo vonkajšom prostredí, výtvarná aktivita, terapia hudbou, hry, zdravotné cvičenia a odpočinok v závislosti od potrieb detí.

Denný harmonogram centra Blooming Kids bude začínať od 07:00 príchodom rodičov s deťmi. Vzdelávanie je naplánované od 08:00, pričom sa bude striedať s pravidelným odpočinkom, hygienou a stravovaním. Harmonogram končí poslednou aktivitou, trvajúcou od 15:00 do 17:00, ktorá sa bude venovať vzdelávaniu, krúžkovej činnosti a pobytu vonku.

Každé dieťa si nájde svoje miesto

V ponuke centra Blooming Kids môžete nájsť 3 triedy, ktoré sú rozdelené podľa veku dieťaťa. Prvá trieda je vhodná pre deti od 1 do 2,5 roka, pri ktorých sa pedagógovia budú zameriavať na celkový vývoj, rozvoj motoriky, včasnú stimuláciu reči a rozvíjanie sebaobslužných a hygienických návykov.

V druhej triede, ktorá je určená pre deti od 2,5 roka až do 4 rokov, je jadrom vychovávania jazyk, reč a komunikácia. Okrem toho sa v tejto triede deti naučia základy kreativity a umenia, a pedagógovia sa tiež budú venovať ďalšiemu rozvoju motoriky, spolužitiu s ostatnými, ale tiež správnemu stravovaniu a hygiene.

V triede pre najstaršie deti, od 4 do 6 rokov, sa pedagógovia zameriavajú na gramatické pravidlá vo vyslovovaní, komunikáciu vo vetách, čítanie, kolektívne športy, správne uchopenie predmetov a maľovanie, buď podľa predlohy, alebo podľa vlastnej fantázie. V tejto tretej triede sa deti tiež učia vedome kontrolovať svoje správanie, podporuje sa ich samostatnosť, morálny a emocionálny rozvoj.

Pre všetkých záujemcov organizuje centrum onedlho Dni otvorených dverí vo svojich priestoroch na Tulskej ulici 1357/4 vo Zvolene – Tepličky. Prvé dva termíny sa budú konať v piatok 21. 10. 2022 v dvoch intervaloch, od 09:00 do 12:00 a od 14:00 do 16:00. Tretí termín sa bude konať o deň neskôr, a to v sobotu 22. 10. 2022 od 09:00 do 11:00. V prípade, že by záujemcom nevyhovoval ani jeden z termínov, tak sa po dohodnutí s riaditeľkou centra môžu stretnúť aj individuálne.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: BLOOMING KIDS
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM